Plăcintă de post cu gutui

Mai avem puţin până la Crăciun, iar în perioada aceasta preparatele pe care ar trebui să le consumăm sunt cele de post.
Mai avem puţin până la Crăciun, iar în perioada aceasta preparatele pe care ar trebui să le consumăm sunt cele de post. Dacă la capitolul mâncare lucrurile sunt mai simple, dulciurile de post sunt destul de greu de găsit. Astăzi ne-am gândit să-ţi prezentăm o reţetă delicioasă, uşor de făcut, cu ingrediente de sezon. Este vorba de plăcinta cu gutui.
 

Care sunt ingredientele:

 
5 gutui mari
1 plic drojdie deshidratată sau un cubuleţ de drojdie
350 ml apă călduţă
1 lingură margarină
2 linguri de ulei
3 linguri zahăr
500 g făină
1 vârf de cuţit cu sare  

 

Cum se prepară?


Înainte de toate trebuie să speli gutuile, să le dai prin răzătoare, să le scurgi de zeamă şi să le amesteci cu 3 linguri de zahăr. Aluatul se prepară din făină, drojdie, apă călduţă, margarină, sare.
Toate acestea se amestecă, iar coca obţinută se frământă până când devine un aluat elastic.  
 
Produsul obţinut se împarte în 2 bucăţi, iar în fiecare se face o gaură unde se adaugă o picătură de ulei. Se frământă bine până când uleiul se încorporează perfect şi se împarte coca în trei părţi egale.
 
După ce ai făcut această operaţiune, din fiecare parte împărţită întinzi cateo foaie subţire peste care se pune o parte din aluatul de gutui obţinut, se rulează şi se aşează în tavă.  La final, toate cele trei rulouri se întroduc în cuptorul preîncălzit şi se coc la foc mediu timp de 45 de minute.
Când este gata plăcinta se pudrează cu zahăr.
 
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod