Neconformism intr-o locuinta de bloc

Nuante vesele, forme atipice si asocieri inedite de obiecte si decoratiuni contureaza o abordare personalizata, ce a schimbat radical imaginea acestui apartament situat...
Nuante vesele, forme atipice si asocieri inedite de obiecte si decoratiuni contureaza o abordare personalizata, ce a schimbat radical imaginea acestui apartament situat in Bucuresti.

Proprietarii, tineri casatoriti, au mizat in reamenajarea locuintei lorsi pe sugestiile designerului Rocsana Lupu. Spatiile extinse in zonade zi si gruparea functiunilor in dormitor sunt transformari ce "sparg" tiparele, iar finisajele si obiectele vin sa accentueze un stil aparte, neconformist.

Structura blocului a permis extinderi ale bucatariei si dormitorului matrimonial, degajand astfel incaperile, fluidizand traficul in zona centrala a locuintei si oferind prilej asocierii de functiuni in zona de odihna. Transformarile au vizat obtinerea unui aspect cu totul diferit pentru o locuinta de bloc si totodata  reconfigurarea incaperilor pentrumai mult spatiu.

Astfel livingul, desi a fost pastrat ca dimensiuni, pare acum mult mai generos datorita mobilierului fix realizat din gips-carton si maifluid prin renuntarea usii comune cu a sas-ului, inglobat cromatic si volumetric de rafturi fixe mult accentuate prin nuante puternice de albastru si orange.
Folosite ca zone de expozitie, ele sunt concepute cu forme simetrice, linii simple, clar conturate. In desfasurarea ampla aniselor albastre, central este realizat un loc special pentru televizor,care poate fi orientat cu usurinta in unghiul dorit pentru o vizionare optima.

Obiectele decorative, preponderent exotice, au fost achizitionate si aduse din tari africane inainte de reamenajarea apartamentului, astfel ca nisele livingului s-au executat avand in vedere dimensiunea unora dintre statuetele ce urmau a fi expuse aici. Desi decorarea locuintei este doar intr-o faza, mobilierul vechi (fotolii, masuta ce marcheaza zona de conversatie) este reusit integrat aici. Finisajul pardoselii, din placi ceramice spaniole (Delta), are o nuanta calda, in contrastcu albastrul intens al mobilierului fix.
Un accesoriu care sporeste"pretiozitatea" incaperii si adauga nota de neconformism este draperia din voaluri (Elegant).

In zona bucatariei s-au operat mai multe modificari constructive, respectiv desfiintarea holului de la intrarea in casa si a debaralei, usile interioare corespondente accesului catre bucatarie si ale debaralei. De asemenea loggia aferenta bucatariei a fost inglobata in spatiul acesteia. A rezultat o bucatarie degajata, in care locurile electrocasnicelor si ale mobilierului sunt bine stabilite, lasand libertate de miscare si posibilitatea desfasurarii optime a activitatii specifice de aici.

Asociere inedita de functiuni in zona de noapte

Daca in zona de zi accentele moderne isi fac simtita prezenta prin cromatica, finisaje si designul mobilierului, in dormitorul matrimonial nonconformismul este materializat prin asocierea de functiuni, respectiv dormitor si baie in acelasi spatiu.
Cele doua functiuni coexista inansamblul unei singure incaperi in ideea de relaxare si odihna. Pentru inglobarea cazii jacuzzi in dormitor au fost necesare transformari constructive. Planul apartamentului a permis o reamenajare relativ usoara in zona deoarece initial in vecinatatea dormitorului se afla un WC de serviciu. Astfel existenta conductelor de apa si peretii subtiri decompartimentare din B.C.A. nu au pus probleme in extinderea dormitoruluisi instalarea cazii jacuzzi aici.

Pentru a intimiza coltul unde se afla cada, designerul Rocsana Lupu apropus realizarea unui zid decupat din caramizi de sticla. Acesta arerolul de paravan, orientand privirea la intrarea in dormitor inspre patsi fereastra, mascand baia. O solutie cat se poate de neconformista,asocierea aceasta de functiuni confera o cu totul alta perspectiva asupra posibilitatilor de reamenajare intr-o locuinta de bloc.

Nuantele vesele, puternice, forme atipice, obiecte, decoratiuni si mobilier, interesant mixate ce compun per ansamblu un decor original, personalizat, tineresc.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod