Mobilier nou din obiecte vechi

O valiză veche din lemn şi patru cozi de topor. Crezi că e o glumă? Deloc! Le-am asamblat, le-am dat o tuşă personală şi iată ce a rezultat: o piesă de mobilier în care îţi poţi depozita CD-urile cu fotografiile de vacanţă. Poate că de multe ori ţi-ai pus problema depozitării fotografiilor de vacanţă, fie că sunt stocate pe CD-uri, fie că sunt tipărite pe hârtie.
O valiză veche din lemn şi patru cozi de topor. Crezi că e o glumă? Deloc!

Le-am asamblat, le-am dat o tuşă personală şi iată ce a rezultat: o piesă de mobilier în care îţi poţi depozita CD-urile cu fotografiile de vacanţă.
Poate că de multe ori ţi-ai pus problema depozitării fotografiilor de vacanţă, fie că sunt stocate pe CD-uri, fie că sunt tipărite pe hârtie. Când vine cineva în vizită şi vrei să-i arăţi amintirile tale din vacanţă, cauţi în toată casa şi parcă niciodată nu-ţi aminteşti unde le-ai pus exact. Îţi propun, aşadar, o piesă de mobilier care să le conţină şi care să joace totodata şi rol de noptieră sau consolă, în funcţie de camera în care te hotărăşti să o amplasezi.


Şi pentru că am optat pentru tema vacanţei, îţi dau un pont: acoperă picioarele acestei piese cu idei şi cuvinte care să sugereze acest lucru.
Nu uita să alegi numele oraşelor şi ţărilor prin care ai avut prilejul să te plimbi, dar şi pete de culoare, mici reclame, flori sau chiar peisaje. Bineînţeles că tema vacanţei nu este obligatorie: poţi compune propriile colaje din flori, păsări, animale, modele geometrice sau orice te inspiră. Ideea este să-ţi petreci o după-amiază de sâmbătă bucurându-te de crearea lor.

Poţi merge mai departe decât sugestia mea, tapetând şi interiorul valizei în acelaşi stil. Crede-mă, îţi va fi mai mare dragul să deschizi capacul acestui cufăr cu amintiri şi să revezi pozele din vacanţele tale petrecute împreună cu prietenii. Unde mai pui că, văzând această piesă de mobilier cu tentă suprarealistă, nu ai cum să nu-ţi aduci aminte de celebrul tablou al lui Dali, un vis străbătut de un elefant cu picioare subţiri şi lungi.
Însă orice ţi-ar sugera acest obiect, important este ca el să-ţi provoace creativitatea.
Deci, la lucru!


PASUL 1

Stabileşte locul unde vei da găurile de prindere a picioarelor acestei masute-cutie, cele patru cozi de topor de care îţi vorbeam mai devreme (le poţi cumpăra din raioanele de unelte ale magazinelor de specialitate).

PASUL 2

Înainte de a gauri fundul valizei, taie picioarele la inaltimea pe care o doreşti (eu le-am făcut de 45 cm) şi fixează în capetele superioare şuruburile de prindere (există şuruburi fără capăt hexagonal), cu filetul în sus.

PASUL 3

Montează picioarele piesei de mobilier; ai grijă să strângi bine piuliţele. Acest lucru este esenţial pentru stabilitatea măsuţei. Şterge cu alcool picioarele, pentru a le pregăti pentru decorare.

PASUL 4

Scoate din dulap nişte reviste vechi şi decupează din ele cuvinte-cheie care să sugereze ideea de vacanţă: nume de oraşe sau ţări, pete colorate, flori, mici peisaje sau orice te inspiră.

PASUL 5

Alcătuieşte din aceste petice colorate un mozaic; lipeşte-le cu un lipici special pentru hârtie (atentţe, care să nu conţină apă!) şi presează bine. Ai grijă să pui în prim-plan bucăţelele cele mai atrăgătoare.

PASUL 6

Pentru mai multă protecţie, fixează colajele cu ajutorul unui lac-spray. Acesta va împiedica decolorarea hârtiei şi va apăra operele tale de artă de umezeală.
În plus, le va da mai multă eleganţă.

Transformare propusă de Mugur KREISS, mugur@mkdesign.ro, tel.: 0723.337.247

Sursa: casamea.ro
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • miry pe 24 Feb 2012, 12:03
    pasaj.ro

    Mobilier, decoratiuni, console, corpuri de iluminat, oglinzi, suporturi si multe alte articole pentru casa si gradina pe www.pasaj.ro

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod