Mobila perfecta pentru living room-ul tau!

Living room-ul reprezinta cartea de vizita a apartamentului, incaperea in care membrii familiei si oaspetii isi petrec o mare parte a timpului. Ca atare, mobilierul din aceasta camera trebuie...

Living room-ul reprezinta cartea de vizita a apartamentului, incaperea in care membrii familiei si oaspetii isi petrec o mare parte a timpului.

Ca atare, mobilierul din aceasta camera trebuie sa fie perfect adecvat nevoilor tale. In momentul in care alegi elementele de mobilier, tine minte ca acestea trebuie sa aiba un termen de "valabilitate" indelungat.

Te vei folosi de mobila din living o perioada foarte mare de timp. Tocmai de aceea, este important sa gandesti in avans si cu foarte mare atentie alegerile pe care urmeaza sa le faci. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi mobilierul perfect pentru living room-ul tau, tinand cont de cateva criterii de baza - flexibilitate, subtilitate, vizibilitate si, nu in ultimul rand, calitate.

Flexibilitate

Aceasta ar trebui sa reprezinte una dintre principalele tale prioritati in momentul in care incepi "vanatoarea" de mobila.

Elementele proeminente, cum ar fi canapelele sau scaunele / fotoliile de dimensiuni mari reprezinta investitii financiare serioase.

Cauta forme si culori care pot completa o varietate de stiluri decorative si care vor conferi valoare banilor cheltuiti. In acest fel, peste cativa ani, cand locuinta ta va avea nevoie de o schimbare de stil sau de imbunatatiri, iti vei putea concentra resursele financiare in zona accesoriilor decorative de dimensiuni reduse si mai putin costisitoare.

Evita imprimeurile in favoarea culorilor moderne si cat mai neutre, care se vor "potrivi" mai multor stiluri decorative - in cazul in care iti vei dori o schimbare de "look", nu vei fi constransa de culori, materiale sau modele care nu sunt adecvate noului stil de design interior ales.

Daca iti plac foarte mult formele pe care le au elementele de mobilier din living room-ul tau, te poti folosi oricand de o cuvertura stilizata, pentru a capta aspectul lor deosebit.
Acesta poate fi pus in valoare si cu ajutorul unor vaze, al unor covorase de mici dimensiuni, de accent, sau al operelor de arta (tablouri, mici sculpturi etc.)

Subtilitate

In general, designerii te sfatuiesc sa alegi un punct focal sau de interes pentru incaperea pe care o decorezi. Insa problema pe care o avem de infruntat in zilele noastre este ca, de regula, acest rol si-l "asuma" aparatura electronica moderna. Astfel, televizorul cu ecran plat si diagonala mare (sau plasma, pentru cei care isi permit...), DVD-ul, combina audio etc. atrag atentia prin definitie.

Un televizor cu un ecran plat urias va atrage toate privirile asupra sa, indiferent de locul in care il asezi si, in acelasi timp, va distrage atentia de la mobila pe care ai ales-o si ai aranjat-o cu atata grija, incercand sa armonizezi in jurul sau toate elementele din living room.


O solutie in acest caz o reprezinta dulapurile din lemn, speciale pentru a "ascunde" televizorul si/sau combina audio atunci cand aparatele nu sunt folosite. Datorita acestei idei atat de simple, vei reusi sa obtii un efect deosebit, subliniind in acelasi timp caracterul sofisticat al decorului incaperii tale.

Vizibilitate

In mod ironic, iluminatul reprezinta, adesea, una dintre cele mai trecute cu vederea necesitati in ceea ce priveste expunerea elementelor de mobilier din living room.

Accesul la mai multe surse de lumina iti va da posibilitatea de a-ti face vizibila mobila intr-o varietate de tonuri coloristice sau, de ce nu, stari, creand cu ajutorul diverselor intensitati de lumina o atmosfera si senzatii diferite.

In momentul in care alegi mobilierul pentru aceasta camera, ia in calcul si iluminatul care il va pune cel mai bine in valoare si care te va ajuta sa il expui in mod corespunzator, facand apel si la aspectul sau estetic.

Calitate

Desi a devenit cliseu, este o afirmatie adevarata si, in general, poate fi aplicata in orice domeniu: cat ai dat, atata face.

Chiar daca in acest moment poate fi o extravaganta sa cumperi mobilier de calitate (implicit, mult mai scump), in cativa ani vei fi fericita ca ai facut aceasta efort financiar.

Obiectele si materialele de calitate vor face ca viata mobilei tale sa fie indelungata. In plus, canapeaua, dulapul si biblioteca vor arata extraordinar multi ani dupa achizitionarea lor, iar investitia va fi, cu siguranta, amortizata...

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod