Merită să-ți cumperi un espressor de cafea?

Când vrei să decizi dacă un espressor de cafea merită sau nu, depinde de tine. Unii văd cafeaua ca pe un răsfăț rar, consumând-o o dată sau de două ori pe lună. Pentru alții este un stil de viață și un ritual de dimineață (sau de seară). Espressoarele au o serie de beneficii minunate. Dar întrebarea principală pe care ar trebui să ți-o pui este dacă merită cu adevărat să cumperi un espressor?
Nu ai timp să citești articolul integral? Iată un răspuns rapid la întrebarea ta! Un expressor de cafea boabe merită dacă vrei să economisești bani la cafeaua lunară, te-ai săturat să faci naveta la cafenele sau vrei să-ți perfecționezi abilitățile de barista. Pregătirea cafelei acasă este, de asemenea, un efort foarte relaxant!

Un espressor de casă nu este o investiție ideală dacă ai un buget redus sau bei cafea ocazional. Continuă să citești mai jos pentru a afla aspectele pozitive și negative ale investiției într-un espressor pentru casa ta.

Poți economisi bani cu un espressor de cafea?


Acesta este un motiv popular pentru a cumpăra un espressor. Dacă vizitezi în mod regulat cafenele pentru latte-ul de dimineață (și după-amiază), ai simțit usturimea unui buget mare pentru cafea. Dacă vei economisi sau nu bani cu espressorul tău depinde de doi factori:

  • prețul aparatului și
  • cât cheltuiești pe cafea pe lună.

De exemplu, să presupunem că espressorul tău costă aproximativ 2000 de lei. Dacă bei cafea în valoare de 200 de lei pe lună și încă 50 de lei pentru lapte și zahăr, aceasta ar însemna 250 de lei pe lună. Practic, în mai puțin de 10 luni ți-ai scoate investiția în aparatul de cafea. Evident, acest lucru va diferi de la persoană la persoană, dar este perfect rezonabil să cauți un espressor pentru a economisi bani (și timp) pe termen lung.

Care sunt beneficiile unui espressor de cafea?


Există o mulțime de motive pentru a cumpăra un espressor de casă, datorită în mare măsură confortului pe care îl oferă. Nu mai trebuie să stai la coadă pentru un latte. Doar prepari cafeaua așa cum ți-o dorești direct la tine în bucătărie!

Acces oricând la băuturi pe bază de espresso


Nu aștepta până când cafeneaua ta favorită este deschisă pentru a savura un latte cremos sau un cappuccino pufos. Un espressor de pe blatul din bucătărie este ușor de folosit și accesibil.

Preparatul cafelei acasă este relaxant și împlinitor


O parte din ceea ce face cafeaua atât de plăcută este procesul de preparare. O singură ceașcă de cafea ar putea implica turnarea, măcinarea, tamponarea și prepararea la abur. Este o formă de artă și una pe care mulți consumatori care au un aparat de cafea acasă o consideră foarte relaxantă.

Îmbunătățește-ți abilitățile de preparare a cafelei


Vrei să vezi cât de complexă poate deveni cafeaua? Ești barista în curs de formare? Având la îndemână un espressor de casă, ai frâu liber pentru tot felul de experimente.

Care sunt dezavantajele unui espressor de cafea?


De ar exista o modalitate impecabilă de a face cafea! Chiar și cel mai bun espressor va veni cu câteva dezavantaje.

Preț


Espressoarele, în medie, sunt mai scumpe decât alte metode de preparare a cafelei. Acest lucru este cauzat de complexitatea mașinilor și capacitatea de a furniza presiune avansată și abur cafelei măcinate. Cele mai mici prețuri pentru espressoare încep de la câteva sute de lei și pot urca până la câteva mii.

Mai multă întreținere


Îți place ca băutura ta revigorantă să se prepare cât mai ușor? Espressorul ar putea să nu fie o variantă atractivă dintr-o anumită perspectivă. Aceste aparate au nevoie de puțin mai multă întreținere decât un filtru de cafea sau un ibric. Aparatele de espresso trebuie să aibă garniturile curățate, baghetele de abur curățate și portafiltrele clătite. În plus, espressoarele de astăzi vin de obicei cu protocoale de autocurățare care sunt activate prin apăsarea unui buton.

Prea multe funcționalități


Espressoarele nu sunt la fel de simple ca prepararea cafelei la ibric. Cantitatea de butoane și indicatori poate fi intimidantă pentru un începător. Asta nu înseamnă că nu poți învăța! Aparatele de espresso vin cu manuale pentru a te familiariza cu setările sale. De asemenea, poți consulta diferite videoclipuri utile de pe YouTube pentru ghiduri despre utilizarea aparatelor de espresso, tehnici de latte și multe altele.

Chiar ai nevoie de un espressor scump?


Toate acestea se rezumă la preferințe. Deși mai scump nu este întotdeauna egal cu mai bun, uneori este un indicator al calității. Espressoarele mai costisitoare își câștigă reputația prin materiale de calitate superioară care durează mult timp. De asemenea, tind să vină cu funcționalități care storc literalmente mai multă aromă din cafeaua ta. Presiunea, caracteristicile de pre-umezire și timpii de extracție rapizi sunt doar câteva dintre modalitățile prin care îți poți transforma cafeaua în ceva cu adevărat încântător.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod