Lucrezi de acasă? Descoperă 30 de idei pentru amenajarea unui birou perfect

Trebuie să recunoaștem: cei care au posibilitatea să lucreze de acasă sunt cu adevărat norocoși în această perioadă tulbure. Iar dacă te numeri printre ei, atunci ar trebui să vezi și partea plină a paharului.
Ai ocazia să-ți amenajezi un spațiu de lucru frumos, care să te inspire și să te ajute să fii cât mai productivă. 

Bineînțeles, nu este cazul acum să hoinărești prin magazine în căutarea mobilierului ideal sau a decorațiunilor perfecte. Însă poți folosi ceea ce ai deja, pentru că până la urmă ai nevoie de o masă și de un scaun, plus câteva obiecte decorative pe care sigur le ai deja. Iar dacă vrei cu adevărat să investești, poți comnada online mobilier de birou. În acest fel poți ajuta și comercianții sau producătorii care oricum trec printr-o perioadă dificilă.

De ce ai nevoie de un spațiu de lucru special amenajat? Pentru că a lucra de acasă vine la pachet cu avantaje și dezavantaje.
Faptul că poți lucra din pat sau de pe canapea, cu laptopul în brațe nu este tocmai un avantaj, ci cel mai scurt drum către dureri de spate și probleme de postură. Poziția corectă de lucru este la birou, pe scaun, cu spatele drept și tălpile pe podea.
 

Citește și: Cum să faci acasă soluție dezinfectantă pe bază de clor 


De asemenea, să ai un spațiu de lucru te va ajuta în același timp să fii mai productivă și să separi mai ușor programul de lucru de timpul liber. Este esențial să faci asta pentru a menține un echilibru în viața ta când muncești de acasă. 

De ce ai nevoie? Așa cum spuneam, o masă și un scaun sunt principalele piese pentru amenajarea unui birou acasă.
Diferența de înălțime dintre masă și scaun trebuie să-ți permită să așezi laptopul astfel încât capul să fie drept și privirea înainte atunci când lucrezi. Spatele ar trebui de asemenea să fie drept, talpile pe podea, iar genunchii să formeze un unghi de 90 de grade. În întreaga lume sunt numeroase persoane care sunt nevoite să lucreze de acasă în prezent, iar unii oameni au găsit soluții ingenioase pentru a crea un birou potrivit. De exemplu, unele persoane folosesc masa de călcat pe post de birou. Are avantajul că poate fi reglată pe înălțime astfel încât să se adapteze nevoilor tale.

O regulă importantă este plasarea biroului într-o cameră cu puțin trafic, într-o zonă retrasă în care te poți concentra și nu vei fi întreruptă des.
Livingul nu este o alegere bună, în special dacă acolo se află televizorul și alți membri ai familiei sunt, de asemenea, acasă.

Stilul spațiului de lucru depinde în special de gusturile tale, dar și de cât ești dispusă să investești în acest proiect. Îl poți realiza cu ceea ce ai deja sau poți cumpăra mobilier nou, special pentru ceea ce vrei să obții.

În ceea ce privește decorul, există câteva trucuri simple care te vor ajuta să obții efecte spectaculoase. De exemplu, plantele de interior sunt excelente pentru a oferi prospețime și frumusețe spațiului tău de lucru. Este dovedit faptul că plantele de interior au un efect benefic asupra sănătății și ne ajută să ne relaxăm pentru că ne fac să ne simțim mai aproape de natură.
Culorile deschise sunt mai relaxante și mai odihnitoare decât cele mult prea închise. Lumina este la fel de importantă, pentru că un spațiu întunecos va reduce productivitatea și îți va da o senzație de somnolență.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod