La fel de bune și peste 100 de ani! 10 alimente care nu expiră niciodată

Te-ai întrebat vreodată dacă există alimente fără dată de expirare? Ei bine, cel puțin 10 alimente pot fi mâncate fără probleme și peste 10 ani. Compoziția lor le ferește de degradare, așa că oricine vrea să-și facă provizii de lungă durată trebuie să le adauge în cămară.
Iată care sunt cele 10 alimente care pot dura o veșnicie sau, cel puțin, foarte mulți ani fiind la fel de bune ca la procurarea lor.

Orezul


Cea mai bună temperatură de stocare a orezului este de 4-5 grade sau mai scăzută. Este bine să fie ținut în containere de plastic sau borcane de sticlă. În aceste condiții, orezul poate fi păstrat peste 30 de ani, fără să-și piardă aroma și valoarea nutrițională.

Laptele praf


Laptele praf procesat după cele mai riguroase standarde poate fi păstrat pe termen nelimitat, fără să-și piardă valoarea nutrițională.
Este important să fie ținut, însă, într-un container etanș, în care nu intră deloc aerul.

Siropul de arțar


O sticlă nedeschisă de sirop de arțar poate fi păstrată pe termen nelimitat. Chiar și după deschidere, siropul de arțar poate fi ținut la frigider și consumat pentru câțiva ani buni. Citește continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod