Biblia bucătarului desăvârşit: cele 10 porunci care te ajută să gătești mai rapid și mai usor de fiecare dată

Să gătești acasă este eficient din majoritatea punctelor de vedere: este mai sănătos, din câte au demonstrat cercetătorii, îți protejează portofelul, îți stimulează creativitatea și poate fi un mijloc excelent de comunicare cu alți membri din familia ta.
Cu toate acestea, multe persoane gătesc rar sau niciodată, din cauză că nu au timp și li se pare mai comod să comande sau să cumpere produse gata preparate. Iar dintre persoanele care gătesc, multe o fac în grabă, folosind un număr limitat de rețete.

Vestea bună este că poți folosi mai eficient timpul în bucătărie, dacă ții cont de câteva mici trucuri. Vei putea găti mese gustoase și sănătoase fără să-ți pierzi toată ziua lângă aragaz și reușind să cureți mult mai repede locul după ce ai încheiat pregătirile.

Iată care sunt cele 10 ”porunci” ale unui bucătar iscusit, care te asigură că vei găti rapid și eficient cele mai sănătoase meniuri.

Fă-ți un plan înainte să te apuci de gătit


Nici nu bănuiești cât de mult timp poți salva dacă folosești un plan precis atunci când gătești.
Chiar dacă petreci câteva minute ca să-ți organizezi sarcinile sau le ai scrise undeva și le repeți ulterior la fiecare masă pregătită, vei vedea o diferență imensă în timpul acordat gătitului. Dacă pregătești multiple feluri mai ales, vei ști precis care durează mai mult, de care să te apuci primul, cum să pregătești altceva în paralel, în vreme ce unele produse fierb sau se prăjesc. Din plan fac parte și rețetele, pe care trebuie să le ai la dispoziție, ca să nu stai să cauți după ce te-ai apucat deja de gătit.

Asigură-te că pregătirile care durează mai mult sunt făcute primele


Încălzește cuptorul, pune apa să fiarbă, pregătește în prealabil toate vasele și ingredientele de care ai nevoie.
Vei scuti timp și vei avea o organizare mentală mai bună a etapelor pe care trebuie să le parcurgi. Ai grijă dacă folosești produse congelate să le pui din timp la dezghețat și să te asiguri că sunt la temperatura camerei atunci când le gătești, pentru că vor fi mult mai ușor de preparat. Citește continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod