Invata sa-ti cureti electrocasnicele

Sterge interiorul frigiderului


Foloseste o laveta uscata sau un prosop si asigura-te ca nu ramane nicio urma de umezeala. Altfel, se poate forma mucegai, din cauza umiditatii din interior. Alimentele pot reveni in frigider

Cand totul este spalat si uscat, poti sa reasezi alimentele in frigider. Dar nu le pune asa, oricum, ci sterge cu o laveta fiecare recipient in parte, pentru a fi sigura ca bacteriile au disparut cu desavarsire.

Nu uita de congelator


Vei repeta pasii pe care i-ai invatat deja la curatarea frigiderului. Bafta multa!

Din cand in cand


Verifica tavita de colectare de colectare de sub congelator cu care sunt prevazute unele modele de frigider, curat-o si pune-o la loc abia dupa ce este perfect uscata. Aspira partea din spate a frigiderului, dar nu uita sa scoti aparatul din priza inainte sa faci acest lucru.

Curata si exteriorul


Inca 10 minute si operatiunea frigiderul va fi indeplinita. Ce-a ramas? Exteriorul! Bun! Ia o laveta si un detergent de vase si incepe sa stergi de sus in jos.
Insista pe garniturile de cauciuc, deoarece aici se depoziteaza.

Super-sfat Arctic:


Atat frigiderul, cat si congelatorul trebuie dezisfectate periodic, pentru ca nu toti microbii dispar la temperaturile joase. Vara, in schimb, trebuie sa le cureti mult mai des, pentru ca stochezi in ele cantitati mai mari de legule si fructe.

Bunica vs femeia moderna

Frigiderul nu s-a inventat de ieri, asa ca existau metode de curatare, dezinfectare si de indepartare a mirosurilor neplacute cu mult inainte de aparitia detergentilor speciali. Iata cateva metode inventate de cand lumea si pamantul!

Sfaturi Arctic

Ce spune bunica?

Pentru dezinfectare:
  • Foloseste solutia obtinuta din apa amestecata cu otet (o parte otet la opt-zece parti apa).
  • O alternativa ar fi solutia rezultata din apa amestecata cu bicarbonat de sodiu; in ambele cazuri, pentru limpezire este nevoie doar de apa.

Pentru indepartarea mirosurilor neplacute:

  • Bicarbonatul de sodiu alimentar, asezat in frigider pe o farfurie si schimbat regulat este un alt remediu sigur impotriva mirosului greu din frigiderul tau.
  • Cafeaua / zatul proaspat de cafea tine departe de preparatele culinare orice fel de mirosuri neplacute (cum ar fi cel de usturoi).
  • O lamaie taiata in 4 bucati si pastrata in frigider ajuta la neutralizarea mirosurilor neplacute.
  • Carbunii de lemn: au capacitatea de a absorbi mirosurile neplacute, mai ales cele lasate de mancarurile gatite si introduse in frigider in recipiente care nu se inchid ermetic.

Ce spune femeia moderna?

Pentru dezinfectare:
  • Foloseste detergentul de vase amestecat cu o cantitate suficienta de apa calda (limpezirea se va face in acest caz cu apa si otet).
  • Achizitioneaza detergenti special creati pentru curatarea frigiderului.

Pentru indepartarea mirosurilor neplacute:
  • Apeleaza la odorizantele solide special create pentru mirosurile din interiorul aparatelor frigorifice.
    Ele pot fi achizitionate din raioanele de menaj si se gasesc in diverse forme, dimensiuni si arome. Mizeria care poate duce in timp la deteriorarea lor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod