Intrarea principala - locul prin care casa primeste multa energie

Sa ne oprim o vreme asupra usii de la intrare. De vreme ce am analizat-o in trecut, putem spune ca acum este asa cum ne-am dori sa fie: noua sau foarte bine reparata/vopsita, cu un bec luminos...
Am discutat intr-un articol anterior (Cum sa simtim energiile care intra in locuinta noastra sau "Ce energii ne influenteaza casa") despre cateva idei privind intrarea in locuinta, precum si ce se afla in exteriorul si interiorul ei.

Sa ne oprim o vreme asupra usii de la intrare. De vreme ce am analizat-o in trecut, putem spune ca acum este asa cum ne-am dori sa fie: noua sau foarte bine reparata/vopsita, cu un bec luminos deasupra (pentru a incuraja intrarea energiei - qi - in locuinta) si cu un spatiu liber de ambele ei parti - in exteriorul si in interiorul casei.

Cel mai bine ar fi ca usa sa fie solida, adica in intregime din lemn sau metal (sau alt material). Usile cu geam le putem folosi in interior, pentru a lasa lumina si energia sa circule mai usor.
O usa de la intrare solida confera sentimente de stabilitate si siguranta.

De asemenea, in cazul in care exista si o usa din spate in linie cu usa de la intrare, incercati sa directionati fluxul de energie astfel incat acesta sa nu reprezinte o linie dreapta. Folositi paravane, "perdele" formate din siraguri de margele sau orice alt element decorativ care poate modifica curgerea liniara a energiei.

Odata ce aveti o harta energetica a locuintei, veti sti daca puteti plasa clopotei de vant (ca remediu) in imediata apropiere a usii de la intrare. Acestia produc sunete placute atunci cand sunt atinsi de marginea de sus a usii, intampinadu-va cu un clinchet armonios. Subliniez din nou necesitatea unei expertize inainte de instalarea remediilor.
In cateva articole anterioare am precizat ca acest remediu - ca orice alt element Fengshui - nu se poate amplasa la intamplare, putand crea efecte adverse.

Usa de la intrare este locul prin care apartamentul sau casa primeste multa energie. Acest lucru este cu atat mai adevarat cu cat traficul este mai intens sau orientarea usii este catre strada.

Usa de la intrare (si casa) trebuie protejate de un flux de energie prea puternic indreptat spre aceasta. Acest lucru se intampla, de exemplu, atunci cand o strada este perpendiculara pe fatada locuintei. Putem ecrana usa/locuinta plantand un sir de copaci sau de tufisuri mai inalte in fata acesteia. Fluxul vijelios va fi incetinit si locuitorii se vor simti mai bine, in siguranta.

Putem spori fluxul benefic amplasand plante in apropierea intrarii.
De asemenea, un covoras cu modele colorate si vesele poate spori aspectul primitor al acesteia.

Este ideal ca usa sa fie proportionala cu marimea casei. Echilibrul si armonia sunt cuvintele-cheie in Fengshui, fiind si doua principii dupa care ne ghidam viata atunci cand dorim sa avem parte de evenimente fericite.

Alte idei
In functie de harta energetica a locuintei, stabilita in urma unei expertize Fengshui, puteti alege sa vopsiti usa intr-o culoare vesela care sa o scoata in evidenta. Acest lucru poate atrage mai multe energie in interior.

In esenta, incercati sa vedeti intrarea principala prin ochii unui musafir care ajunge pentru prima data in fata ei. Observati imperfectiunile si corectati-le. Aduceti un plus de originalitate prin decoratiuni si culori care sa fie compatibile cu indicatiile din expertiza.


Asigurati-va ca usa de la intrare creeaza o atmosfera calda si primitoare pentru cei care ajung in fata casei dvs. In definitiv, va intalniti cu ea in fiecare zi!

de Georgiana Miruna Macavei
Consultant Fengshui traditional
0722-197874
fengshui-romania@mail.com


Georgiana Miruna Macavei ofera consultatii Fengshui traditional pentru apartamente/case, precum si sfaturi cu privire la achizitionarea unei locuinte cu o harta energetica pozitiva. Trimiteti sugestiile, experientele si intrebarile dvs. la adresa de e-mail de mai sus sau sunati la nr. indicat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod