Fierul alungă provocările primăverii

Acum ca primavara si-a intrat in drepturi si a facut din zilele de iarna o amintire, putem sa ne bucuram din nou de mult asteptatul soare. Insa primavara vine intotdeauna cu schimbari, atat asupra vremii, cat si asupra organismului nostru! Daca l-ai observat pe micutul tau obosit, neatent sau lipsit de vitalitate este posibil ca acesta sa sufere de astenie.
Astenia este o stare de oboseala a organismului care poate dura de la cateva zile pana la cateva  saptamani. Aceasta lipsa de energia afecteaza in mare masura si copiii, nu numai adultii.

Astenia apare mai ales din cauza schimbarilor de temperatura pe durata a zilei si de presiune atmosferica. Copiii care sufera de anumite carente nutritionale, precum deficienta de fier, sunt si mai expusi acestei stari de slabiciune din perioada primaverii.

Primavara trebuie sa acordam o atentie deosebita alimentatiei.
Cel mic trebuie sa fie inarmat cu toti nutrientii necesari, in cantitati adecavate, pentru a se adapta cat mai usor trecerii intr-un anotimp mai cald. Mai mult, primavara, este momentul perfect pentru a incepe miscarea in aer liber, insa pentru a face acest lucru, copiii trebuie sa aiba bateriile incarcate. Fierul este unul dintre mineralele cheie care ajuta la combaterea asteniei de primavara.

Nestlé si-a propus ca prin campania “Impreuna crestem copii puternici” sa traga un semnal de alarma asupra consecintelor cauzate de lipsa de fier si sa vina in ajutorul parintilor, oferind sfaturi cu privire la importanta fierului in alimentatia celor mici.
Mai mult de atat, Nestlé isi aduce contributia in lupta impotriva anemiei feriprive prin produsele sale care contin fier. Cerealele si batoanele de cereale Nestlé Nesquik reprezinta sursa de fier, vitamine, calciu si cereale integrale. Recent, si noua cacao instant Nesquik Opti-Start s-a alaturat intiativei, fiind singura din categorie care contine fier*.

O alimentatie echilibrata, care sa le asigure si necesarul zilnic de fier este esentiala pentru ca cei mici sa se bucure de fiecare zi de primavara.
Fierul este un mineral esential, care trebuie sa se regaseasca zilnic in alimentatie. Are un rol fundamental in transportul oxigenului catre toate organele si tesuturile si ajuta la producerea de energie la nivelul organismului. Iar energia este tocmai cea care lipseste atunci cand ne confruntam cu o stare de astenie, fierul fiind unul dintre nutrientii care poate ajuta la recapatarea acesteia.

Asa ca este indicat sa introduci in dieta zilnica a copilului tau alimente precum spanac, seminte de dovleac, ficat, peste, dar si alimente cu adaos de fier.
Acestea ofera organismului cantitatea de fier de care micutul are nevoie pentru a face fata provocarilor de zi cu zi.

Asadar, esti pregatita sa combati astenia de primavara?

*Conform unei evaluari a declaratiei de pe eticheta a produselor din piata de cacao instant din Romania, facuta la 11.02.2014.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod