Feng Shui pentru un Craciun sanatos

Iarna, zapada, brazi impodobiti, cadouri, urari... Intr-un cuvant, sarbatorile de iarna, pline de magie si iubire. Insa, cu toate ca in aceasta perioada incercam sa fim cat mai...

Iarna, zapada, brazi impodobiti, cadouri, urari... Intr-un cuvant, sarbatorile de iarna, pline de magie si iubire. Insa, cu toate ca in aceasta perioada incercam sa fim cat mai darnici posibil si sa ne primenim sufletele, luna decembrie ramane una dintre cele mai stresante luni ale anului.

Feng Shui-ul te ajuta sa creezi un mediu plin de armonie. Astfel, te poti folosi de cateva dintre regulile sale de baza, pentru a atenua stresul, iritabilitatea si oboseala inerente, reusind sa te bucuri cu adevarat de spiritul sarbatorilor mult asteptate!

Pentru a micsora nivelul stresului si pentru a mentine o circulatie echilibrata a energiei din locuinta, pentru ca tu si cei dragi sa puteti comunica foarte calm si in liniste, iata cateva sfaturi Feng Shui care iti pot veni in ajutor:

Daca ai mai multe variante pentru amplasarea bradului de Craciun, opteaza pentru asezarea pomului de iarna in partea sudica a spatiului tau de locuit sau in partea centrala, care, in Feng Shui, sunt considerate a fi Inima Casei.



Amplasarea bradului impodobit in oricare dintre aceste doua zone va face ca toate cele cinci elemente Feng Shui (Lemn, Foc, Pamant, Metal si Apa) sa se afle intr-un echilibru benefic.

Lumanarile aprinse sau timpul petrecut in fata semineului (unul adevarat!) ajuta la purificarea tuturor centrelor tale energetice. Cu cat te afli mai aproape de foc, cu atat mai multe vor fi beneficiile tale la nivel energetic.

Cu ajutorul mai multor lumanari, poti realiza un aranjament interesant - lumina acestora va crea o atmosfera foarte linistitoare pentru minte si spirit.

Lumanarile aprinse seara creeaza aceeasi atmosfera de perfect echilibru.

Evita folosirea acestora in zona estica a spatiului de locuit, deoarece, in Feng Shui, Estul este asociat Sanatatii.

In aceasta perioada de iarna, este indicat sa echilibrezi elementul Foc - extrem de puternic in sezonul Craciunului - cu o schema cromatica ceva mai rece, cum ar fi ghirlandele de luminite de un albastru linistitor (culoarea elementului Apa din Feng Shui), argintiul, griul rece sau albul aducator de calm si liniste (acestea sunt culorile asociate elementului Metal din Feng Shui).

Verdele bradului de Craciun, desi aduce echilibru la nivel vizual, practic "hraneste" Focul, facand acest element si mai puternic.

Foloseste uleiuri esentiale (volatile) intr-un dispozitiv special pentru aromoterapie, pentru a mentine aerul proaspat si un echilibru energetic satisfacator.

Aromele recomandate sunt cele de: pin, eucalipt, ylang-ylang, neroli (flori de portocal amar) sau alte arome, la alegerea ta, pentru a aduce in caminul tau energia Feng Shui, caldura si purificarea de care ai atata nevoie.

Mai mult decat atat, urmeaza-ti intuitia si creeaza un spatiu de locuit in care sa te simti cu adevarat fericita. Nu repeta in fiecare an aceeasi schema de design interior. Fii creativa, originala si deschisa la nou!

Un articol de Alina Bleaja

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod