Decoratiuni pentru casa, realizate de tine

Daca simti nevoia sa ii oferi un aer de prospetime casei tale, trebuie sa stii nu e nevoie sa cheltuiesti o avere. Metode simple, la indemana si foarte ieftine te ajuta sa realizezi obiecte decorative pentru casa ta.
Daca simti nevoia sa ii oferi un aer de prospetime casei tale, trebuie sa stii ca nu e nevoie sa cheltuiesti o avere.

Metode simple, la indemana si foarte ieftine te ajuta sa realizezi obiecte decorative pentru casa ta.

Dincolo de pata de culoare si prospetime pe care o oferi casei tale, vei avea posibilitatea sa te recreezi realizand mici opere de arta.

Pe deasupra, vei putea raspunde la admiratia celor care iti calca pragul cu un "Eu l-am facut!".

Cutii pentru depozitare: utile, dar si decorative


Poti cumpara cutii pentru depozitarea diverselor obiecte din casa ta din magazinele destinate decoratiunilor interioare, problema este ca fie gasesti cutii din plastic, carton sau tabla destul de ieftine, dar cu un aspect deloc placut, fie gasesti unele frumos decorate, dar cu preturi pe masura... Din fericire, le poti avea pe amandoua: si ieftin, dar si elegant.


Cumpara cutii din carton simple, nedecorate si pune-ti creativitatea la incercare. Nu te costa mai nimic sa le oferi culorile si texturile pe care le doresti.

Poti imbraca simplele cutii din carton sau plastic cu materiale textile sau hartie pentru impachetat cadouri. Tot ce iti trebuie este ceva rabdare, hartia sau materialul textil cu care acoperi cutia si un lipici. Pe deasupra, poti alege culorile si imprimeurile care se potrivesc perfect casei tale si stilului tau.

Covor pe perete


Pe vremea buncii, era de neconceput sa nu ai cel putin o carpeta pe perete... De-a lungul timpului, ideile au fost "renovate", astfel incat putem adopta carpeta bunicii pe perete intr-o varianta moderna si stilizata.

Pentru a realiza un tablou decorativ si foarte interesant, care iti poate insenina ziua de fiecare data cand il privesti, ai nevoie de cateva materiale textile colorate si asortate, un suport pe care sa le "asamblezi" si un adeziv.


Foloseste un panou de lemn foarte subtire sau unul dintr-un carton suficient de rigid.

Imparte suprafata cartonului in patrate sau dreptunghiuri aproximativ egale.

Taie apoi bucati de material textil de masura patratelor sau dreptunghiurilor trasate cu creionul pe panou. Lipeste-le pe panou, alternand culorile si imprimeurile.


Plante decorative si ghivece pe masura


Plantele decorative nu lipsesc din nicio casa. Dar sunt mici detalii care le pot transforma si le pot accentua frumusetea, iar principalul element decorativ de care trebuie sa tii cont este ghiveciul.

Fie ca alegi ghivece din plastic, ceramica, sticla, lemn sau tabla, exista intotdeuna solutii simple care te ajuta sa oferi exact acea pata de culoare care lipseste dintr-un anumit colt al casei tale.

Pentru ca vasele in care sunt plantate florile tale intra tot timpul in contact cu apa, este recomandat sa folosesti mastile pentru ghiveci, pe care sa le decorezi exact asa cum iti doresti.


Decorarea directa a ghivecelor este ceva mai dificila pentru ca apa poate distruge vopselele sau alte materiale pe care le folosesti. Masca trebuie sa fie suficient de incapatoare incat ghiveciul sa fie in totalitate "camuflat" de ea.

Poti vopsi mastile pentru ghiveci sau le poti decora folosind aplicatii decorative de imprimeuri.

Pentru ca servetelele de masa sunt ieftine si le gasesti intr-o gama infinita de culori si imprimeuri, le poti lipi pe mastile pentru ghiveci, iar apoi sa aplici deasupra un strat de lac protector. Servetele sunt ideale pentru ca poti obtine cu ajutorul lor mai multe vase decorative identice.

Materialele textile iti vin in ajutor si in acest caz si vorbim aici in special de panglici. Lipeste o panglica de jur imprejurul unei masti de ghiveci, lasand capetele nelipite si suficient de lungi incat sa poti face o funda cu ele.


Sursa foto: suzyrenovator.com
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod