Cuşcuş cu roşii şi ceapă

Cuşcuşul sunt nişte paste făinoase din cereale cu aspect de bobiţe. Această reţetă are un conţinut foarte scăzut de grăsimi şi se prepară repede. Se poate servi foarte picant şi astfel îţi vei asigura succesul printre mesenii amatori de arome "iuţi"! Poţi pregăti cuşcuş cu roşii şi ceapă pentru intreaga familie.
Cuşcuşul sunt nişte paste făinoase din cereale cu aspect de bobiţe. Această reţetă are un conţinut foarte scăzut de grăsimi şi se prepară repede. Se poate servi foarte picant şi astfel îţi vei asigura succesul printre mesenii amatori de arome "iuţi"! Poţi pregăti cuşcuş cu roşii şi ceapă pentru intreaga familie.

Ingrediente:

4 rosii taiate in bucati;
4 bucati ceapa verde, taiata in bucati;
1 1/2 lingura otet;
1/4 lingura piper;
3 cani ciorba de legume sau supa din conserva;
2 cani cuscus (paste fainoase din cereale sub forma de bobite);
sare de mare dupa gust;
2 linguri busuioc si patrunjel, tocate.

Mod de preparare:

1.
Se combina rosiile cu ceapa intr-un vas.
Se adauga otetul, piperul, se amesteca si se pune deoparte.

2. Se pune ciorba intr-o cratita si se da la foc potrivit.
Se toarna cuscusul, se acopera si se ia de pe foc. Se lasa sa stea acoperit 5-7 minute sau pana cand tot lichidul este absorbit.

3. Se strecoara cuscusul. Se pune intr-un vas si se amesteca cu rosiile si ceapa verde, adaugandu-se sare de mare, daca este necesar.
Se presara busuioc proaspat si serveste calda sau de la frigider.

Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 385 calorii; 13 g proteine; 79,5 carbohidrati; 1,2 g grasimi; 0 mg colesterol; 65 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod