Cum trebuie să cureți salteaua: Sfaturile unui toxicolog

Știm că e bine să spălăm des așternuturile și pernele, dar mai este o zonă a patului pe care nu trebuie să o ignorăm: salteaua. Cum o curățăm?

Desigur, curatenia in dormitor nu trebuie sa se opreasca la cearceafuri, plapuma si perne. Pentru a preveni dezvoltarea unor germeni si a acarienilor, este important sa curatam si salteaua. Rhea Mehta, toxicolog molecular, explica pentru MindBodyGreen cum trebuie facuta aceasta operatiune.

 

De ce trebuie sa cureti salteaua


„Ar trebui sa luam in considerare sa curatam salteaua. Mai ales daca nu folosim o husa de saltea pentru o protectie suplimentara”, spune Mehta. „Curatarea ajuta la prevenirea depunerii prafului, a celulelor din piele moarte, a daunatorilor sau a formarii petelor”, explica experta.

Intrucat petrecem multe ore in pat, este important sa ne asiguram ca pastram acest spatiu cat mai curat, asemenea intregii locuinte.

Vestea buna e ca nu-i foarte complicat, iar Mehta spune ca putem face asta doar o data sau de doua ori pe an.

 

Cum cureti salteaua


Sunt doua moduri de lucru. Primul poate fi aplicat mai des, atunci cand schimbi asternuturile. „Pentru o curatenie rapida, poti folosi aspiratorul pentru tapiserie”, explica expertul citat de MindBodyGreen. Daca ai o saltea noua din spuma, e mai bine sa pui un cap cu perie moale pe teava aspiratorului, in cazul in care aparatul are asa ceva. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod