Cum sa transformi o camera de baie mica intr-un spatiu mai generos...

Ai visat intotdeauna la o camera de baie spatioasa, cu lumina naturala, cu o cada imensa, in care sa te rasfeti toata ziua... Exact asa cum ai vazut in revistele de design interior. De cele mai multe ori...

Ai visat intotdeauna la o camera de baie spatioasa, cu lumina naturala, cu o cada imensa, in care sa te rasfeti toata ziua... Exact asa cum ai vazut in revistele de design interior.

De cele mai multe ori, nu prea este cazul unor apartamente de bloc, carora le lipseste, prin definitie, o organizare cat mai eficienta si mai avantajoasa a spatiului locuibil.

Nu este insa cazul sa disperi! Stiu ca baia ta nu este asa cum ti-ai dorit-o, dar apleaca urechea si la sfaturile noastre! Iti vor fi de real ajutor in "transformarea" camerei tale de baie intr-o incapare mult mai mare! Cel putin aparent...

Este adevarat ca o baie micuta poate fi extrem de intima si de placuta. Dar, in acelasi timp, te poate deprima si iti poate crea senzatia de claustrofobie. In functie de stilul decorativ pe care doresti sa il pui in aplicare, camera ta de baie poate fi linistita si sofisticata, incantatoare sau sclipitoare ca o bijuterie.



Insa oricum iti vei decora baia, intotdeauna spatiul va fi foarte mic. Tocmai de aceea va trebui sa apelezi la cateva "artificii" care sa te ajute ca, macar vizual, incaperea sa para mai mare. Pentru asta ai nevoie de o alta culoare, de lumina si de cat mai multa ordine, deoarece spatiile mici si inghesuite nu plac nimanui.

Camera de baie este un spatiu special, dar teoriile legate de "largire" se aplica si aici, la fel ca in orice alta incapere din casa. Foloseste-te de aceste sfaturi pentru ca baia ta sa para si sa se "simta" ca este mai mare, chiar daca dimensiunea sa ramane aceeasi.

Culori cat mai pale

Culorile pale si calde tind sa ofere iluzia unui spatiu mai generos. Acest lucru nu inseamna ca aceasta camera trebuie sa aiba peretii vopsiti in roz, doar pentru a evita culorile tari, puternice.

Alege culori calde si luminoase pentru accesorii si prosoape, dar foloseste tonuri pastelate, neutre si alb pentru fundaluri. Culorile "reci" si "calme" ofera senzatia de serenitate si visare.

Lumineaza camera!

Fara sa "furi" din spatiul dedicat dulapioarelor, poti adauga un plus de spatiu camerei tale de baie. In acest fel va fi si mult mai interesanta! Iluminatul poate fi "inchistat" in tavanul fals sau intr-o nisa din tavan, iar lumina poate fi focalizata pe oricare dintre obiectele pe care le doresti accentuate.

O lampa asezata pe un dulap poate aduce mai multa caldura si intimitate. Alternative mai scumpe pentru iluminatul baii tale pot fi ferestrele mai largi sau plafoanele cu lumina incorporata.

Schimba dulapul de sub chiuveta cu o chiuveta cu picior

Un dulap amplasat sub chiuveta este ideal pentru depozitarea obiectelor de care ai nevoie in camera de baie, dar, in acelasi timp, "mananca" foarte mult spatiu intr-o incapere mica.

Daca vei inlocui acest dulap cu o chiuveta cu picior inalt sau cu o chiuveta "incastrata" in perete, vei descoperi ca este nu numai o solutie putin costisitoare, ci si practica. Vei putea respira in voie in baie, o data ce aceasta va parea mult mai mare...

Gaseste un spatiu de depozitare alternativ: un raft sau o micuta debara, amplasata la indemana. Dupa ce vei indeparta dulapul de sub chiuveta, probabil ca vei fi nevoita sa repari podeaua...

Renunta la orice obiect care iese in afara

Chiar si cel mai mic obiect de mobilier sau accesoriu care iese in afara poate sa iti obtureze privirea si poate crea senzatia ca incaperea se "micsoreaza". Renunta la rafturile, cuierele sau stativele agatate de pereti, precum si la accesoriile decorative care par sa iti ingusteze si mai mult spatiul.



Bineinteles, probabil ca vei avea nevoie de aceasta mobila pentru confortul pe care ti-l ofera si pentru intrebuintarea sa, dar, daca baia pare mai mare din cauza ei, este de preferat sa gasesti o alta modalitate de depozitare a lucrurilor a caror prezenta este absolut necesara in baie.

In articolul de saptamana viitoare, te vom invata cum poti "pacali" ochiul, facandu-l sa creada ca baia ta are o dimensiune mai mare decat cea pe care o stiai tu...

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod