Cum să-ți faci pat din paleți. 20 de idei din care să te inspiri

Paleții din lemn, folosiți pentru a transporta mărfuri grele, sunt utilizați tot mai des pentru realizarea pieselor de mobilier ieftine și practice. Iar cel mai simplu este să faci un cadru de pat rezistent și interesant.
În loc să cheltuiești mulți bani pentru un cadru clasic, poți să-ți faci foarte ușor unul folosind câțiva paleți.

De ce să-ți faci un pat din paleți


Primul și cel mai important avantaj este costul. Nu ai nevoie de prea multe materiale pentru a-ți face un pat din paleți. Sunt necesari patru paleți de bună calitate, pe care să-i conectezi unul deasupra celuilalt și apoi să unești cele două părți una în prelungirea celeilalte. Este recomandat să vopsești sau să lăcuiești paleții, în funcție de aspectul pe care dorești să-l aibă cadrul tău de pat, prin urmare vei avea de nevoie de vopsea sau lac, pensulă și diluant.
Un pat din paleți este o variantă mult mai ieftină decât un cadru de pat clasic și nu este necesar să fii specialist pentru a realiza un astfel de proiect. Patul din paleți poate și folosit pentru orice tip de saltea și orice dimensiune. 

Cum să faci un pat din paleți


În primul rând trebuie să te asiguri că paleții tăi sunt de cea mai bună calitate. Alege paleți cât mai noi, care nu au fost expuși prea mult la ploaie sau diferite substanțe care ar putea să păteze lemnul, așa cum este uleiul.
 

Citește și: Cum să faci spray odorizant de cameră cu uleiuri esențiale 

 
Primul pas după alegerea paleților este șlefuirea.
Pentru ca lemnul să fie neted și să aibă un aspect plăcut, trebuie să șlefuiești și să netezești lateralele patului. Dacă nu este șlefuit, lemnul va avea așchii periculoase și în același timp va absorbi mai multă vopsea. După ce ai șlefuit paleții, aplică vopseaua cu pensula sau cu un pistol de vopsit. După ce vopseaua s-a uscat, poți pulveriza un strat de lac care sigilează culoarea și îi oferă un luciu discret.

Așaza paleții unul peste celălalt și fixează-i folosind plăci de îmbinare din metal de aproximativ 120x18 mm, dispuse pe diagonală astfel încât să cuprinzi ambii paleți.
Poți folosi plăci de îmbinare mai late, pe care să le fixezi pe verticală. Cu cât vei folosi mai multe plăci de îmbinare, cu atât cadrul va fi mai rezistent, însă trebuie să te asiguri că nu vor fi vizibile.

Pasul următor este acela de a conecta cele două straturi de paleți unul peste celălalt. Vei avea nevoie de conectori cu o lungime de 25 de centimetri pentru a cuprinde cât mai bine paleții de sus cu cei de jos. Trebuie să pui conectori vertical în toate colțurile patului.





Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod