Cum să-ţi faci felinare din dovleci, toamna asta

Toamna este anotimpul dovlecilor. În copilărie făceam tot felul de figurine decupate din dovleci scobiţi pe interior, în care puneam apoi lumânări aprinse. Felinarele din dovleci erau apoi

Toamna este anotimpul dovlecilor. În copilărie făceam tot felul de figurine decupate din dovleci scobiţi pe interior, în care puneam apoi lumânări aprinse. Felinarele din dovleci erau apoi motiv de laudă printre ceilalţi copii care îşi petreceau sfârşiturile de săptămână la ţară, la bunici.

Fiecare venea cu propria variantă de felinar, iar asta nu avea absolut nicio legătură cu Halloween-ul, celebra sărbătoare americană despre care atunci nici măcar nu auzisem.

Diferenţa este că dovleceii noştri aveau feţe amuzante, iar cel mai "tare" era cel care reuşea să lumineze foarte bine şi să formeze umbre din care să se desluşească ceva.

Dacă vrei să îţi decorezi casa, curtea sau terasa cu câteva felinare din dovleac, nu trebuie decât să faci rost de câţiva dovleci potriviţi ca mărime, pe care să-i cumperi din piaţă sau de undeva de la ţară.

Pasul următor este să îi tai "capul", ca şi cum ai tăia un pepene, iar apoi să îi scoţi pulpa cu o lingură.

Dacă îţi implici şi copiii în procesul de realizare, dovleceii se vor transforma într-un "proiect" de familie.

Taie apoi în coajă pentru a forma ochii, nasul şi gura dovleacului. La final, aşază o lumânare pastilă în interior şi pune-i capacul.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod