Cum sa supravietuiesti unor sarbatori petrecute alaturi de invitati...

Stiu, sarbatorile se petrec alaturi de cei dragi, in compania oamenilor care inseamna cel mai mult pentru tine. Este un moment al daruirii, al impacarii, al tolerantei...

Stiu, sarbatorile se petrec alaturi de cei dragi, in compania oamenilor care inseamna cel mai mult pentru tine. Este un moment al daruirii, al impacarii, al tolerantei si al intelegerii. Insa de la a zice acest lucru si pana la a-l pune in aplicare, este cale lunga...

Sa imi spuna cineva dintre voi cum supravietuieste unei sarbatori petrecute impreuna cu invitatii, la ea acasa... De data aceasta, am si sfaturile cele mai bune pentru tine. Inarmata cu aceste sugestii, iti va fi extrem de usor sa treci peste zilele petrecute alaturi de ei...

Uneori nu iti este usor sa faci loc in programul tau deja aglomerat (cel putin) unei seri de conversatii in compania unor oameni pe care si asa apuci atat de rar sa ii vezi...

Fiecare dintre noi are un ritm de viata si un mod de a se simti bine si probabil ca nu este intotdeauna comod sa renunti la confortul personal timp de cateva zile pentru a avea grija ca oaspetilor sa nu le lipseasca nimic. Dar aceste sfaturi te vor ajuta sa treci peste astfel de situatii cu mai multa incredere si speranta...



O primire in stil... mare!

Nimic nu le va da invitatilor tai sentimentul ca sunt bineveniti in casa voastra decat un mic dar. Nu trebuie sa fie ceva extravagant sau extrem de costisitor.

Dar este un gest frumos fata de oaspeti sa le pregatesti o mica surpriza la sosire - un desen realizat cu mandrie, in cinstea sarbatorilor, de catre micutul tau, o cutie de bomboane delicioase, o carte frumoasa cu atractiile turistice din orasul tau sau chiar o vaza cu flori proaspete in camera in care ii vei gazdui.

Daca vei impacheta aceste mici atentii intr-o hartie frumoasa, de cadouri, careia ii adaugi si o fundita eleganta, se cheama ca le-ai facut invitatilor tai o primire in stil mare...

Avand in vedere ca este posibil ca multi dintre ei sa vina de la drum lung sau cel putin dupa o zi obositoare (fie de la serviciu, fie de pregatiri acasa...), ar fi foarte dragut sa le pregatesti cateva gustari si o cana de ceai fierbinte (sau vin fiert, de ce nu?...). La un pahar de vorba, atmosfera se va relaxa imediat si nu vei putea decat sa te bucuri de reuniune.



Accepta ajutorul celorlalti!

Desi se spune ca trebuie sa fii gazda perfecta, persoana care se ocupa de tot ceea ce inseamna confort, mancare, muzica, spalatul vaselor, curatenie etc., nu este deloc placut pentru nici unul dintre invitatii tai sa vada ca tu nu te bucuri deloc de petrecere si de timpul pe care il aveti la dispozitie, impreuna, pentru ca ai in permanenta ceva de trebaluit la bucatarie, in dormitor si asa mai departe...

De cele mai multe ori, orice oaspete se ofera sa te ajute cu ce poate, cu atat mai mult cu cat stie ce inseamna intretinerea unei case. Sa nu crezi ca sunt doar vorbe spuse in vant! Fiind prieteni sau cunostinte ale tale, te vor intelege perfect si vor vrea sa iti ofere si tie bucuria de a te simti bine.

Asa ca, fa-ti un favor si tie si celor din jurul tau: relaxeaza-te! Nu conteaza atat de mult in ochii persoanelor care iti calca pragul putin praf pe mobila sau o cina intarziata... Poate, dimpotriva, vei deveni mai "umana" in ochii lor si chiar va veti putea bucura impreuna de micile "imperfectiuni" ale acestei reuniuni.



Accepta oferta lor de a te ajuta - nu sunt doar cuvinte politicoase! Oamenii chiar vor sa te ajute si, daca au cu ce (gatit, aranjatul mesei, spalatul vaselor etc.), accepta orice mana de ajutor! Iti va fi mai usor si tie, dar si ei se vor simti utili, nu vor avea senzatia ca te deranjeaza in permanenta prin prezenta lor sau ca sunt o povara pentru tine.

Pune la cale un plan de bataie!

Unde sunt mai multe capete, sunt si mai multe idei... Ceea ce de cele mai multe ori este un lucru pozitiv, dar nu si atunci cand trebuie sa stabilesti anumite lucruri.

Spre exemplu, sunteti cu totii de acord ca trebuie sa faceti ceva intr-o anumita zi, sa mergeti la un concert sau sa mergeti in vizita la o prietena comuna, pe care nu ati mai vazut-o in "formula completa" de foarte mult timp, dar... in ce ordine veti face toate aceste lucruri si cand?

Pentru a evita neintelegerile si discutiile interminabile si frustrante, pregateste un plan, pe care il scrii pe o bucata de hartie.

Bineinteles, arata-te dispusa sa accepti sugestii si modificari in ceea ce ai stabilit deja, insa iti garantam ca in acest fel (avand chiar si o singura idee ceva mai coerenta...), vei reusi sa ii scoti pe toti din casa in cateva secunde.

Cere ajutorul!

Iti spuneam mai devreme ca este minunat sa accepti ajutorul invitatilor in toate pregatirile pe care le ai de facut. Mai ales daca se ofera singuri... Insa nici a cere ajutorul nu este o problema.

Daca primesti in vizita un bucatar profesionist, cere-i ajutorul pentru prepararea unei mese cu adevarat speciale. Se va simti util, iar tu vei avea parte de o pauza binemeritata. Nimic nu suna mai bine de atat!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod