Cum să scoți petele de iarbă de pe haine

Cum să scoți petele de iarbă de pe haine

Indiferent dacă ești părinte, îți place să joci fotbal sau pur și simplu te bucuri de plimbările prin parc, ar trebui să știi cum poți să scoți petele de iarbă de pe haine.
Multe persoane cred că doar copiii și jucătorii de fotbal ajung să aibă pete de iarbă pe haine, însă chiar și cea mai atentă persoană poate aluneca pe iarba udă, lăsând câteva semne vizibile pe haine. Deci, care este cea mai bună modalitate prin care poți să scoți petele de iarbă de pe haine?

Modalitatea perfectă prin care să scoți petele de iarbă de pe haine


Vei avea nevoie de multă apă curată și de un detergent de rufe de bună calitate. Indiferent de metoda de îndepărtare a petelor de iarbă folosită, este întotdeauna recomandat să testezi produsul sau metoda de curățare pe o zonă mică de material, cum ar fi interiorul manșonului sau pantalonilor, și să urmezi sfaturile de pe etichetă.

Iată ce pași trebuie să urmezi!

1. Înmoaie îmbrăcămintea în apă rece. Nu utiliza niciodată apă fierbinte.

2. Alege un detergent și o metodă de îndepărtare a petelor și verifică dacă a dispărut pata. Dacă este necesar, repetă procesul de îndepărtare a petelor.

Uneori, ai nevoie doar de detergentul de rufe. Pur și simplu freacă pata cu o cantitate mică de detergent, după care spală hainele cu pete cum o faci de obicei.

Alte sfaturi utile pentru a scoate petele de iarba de pe haine


Și alcoolul medicinal îți poate fi de folos, deoarece este un solvent care ajută la eliminarea pigmentului verde lăsat de iarbă. Aplică o cantitate mică pe un burete curat și tamponează pata.

Clătește cu apă rece și apoi aplică o cantitate mică de detergent lichid, masează-l în textura piesei vestimentare, lasă-l să acționeze timp de 5 minute, după care poți spăla hainele la mașina de spălat.

De asemenea, și fixativul te poate ajuta, deoarece conține alcool. Aplică fixativul pe pată și lasă-l să se usuce. Folosește o periuță de dinți curată și curăță pata. Aplică detergent și spală la fel ca mai sus.

Dacă ai de-a face cu petele de iarbă pe haine albe, s-ar putea să poți folosi înălbitor.
Însă ai grijă, deoarece înălbitorul poate strica anumite țesături, cum ar fi amestecurile de bumbac și poliester. Nu lăsa hainele într-o soluție de albire mai mult de cinci minute.

iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod