Cum să folosești bicarbonatul de sodiu ca să speli fructele și legumele de pesticide

Bicarbonatul de sodiu reușește să elimine până la 96% din pesticidele regăsite în fructe și legume. Dar trebuie să știi cum să-l folosești!
Bicarbonatul de sodiu este foarte util atât în bucătărie, cât și pentru a face curățenie fără să folosești substanțe toxice.

De asemenea, persoanele care suferă de arsuri stomacale beneficiază de efectele alcaline ale bicarbonatului de sodiu pentru atenuarea simptomelor supărătoare. Gospodinele care sunt obișnuite să utilizeze bicarbonatul știu că el mai este deosebit de util și pentru curățarea hainelor albe. 

Noile cercetări vin însă și cu alte descoperiri interesante cu privire la bicarbonatul de sodiu.
Specialiștii susțin că acesta este un ingredient minune care înlătură până la 96% din pesticidele care se găsesc în fructe și legume.

O echipă de cercetători de la Universitatea Massachusetts a realizat un studiu pentru de demonstra dacă bicarbonatul de sodiu este eficient pentru îndepărtarea substanțelor toxice cu care sunt tratate fructele și legumele. 

Potrivit studiului citat de theorganicwellness.com s-a constatat că prin scufundarea fructelor într-o soluție cu bicarbonat de sodiu timp de 2 minute, s-a îndepărtat o cantitate mai mare de pesticide decât prin simpla lor spălare cu apă de la robinet.
Însă, cercetătorii au avertizat că fructele și legumele trebuie ținute în apă cu bicarbonat între 12-15 minute ca să se elimine aproape toate pesticidele. 

Pentru a verifica eficiența bicarbonatului, oamenii de știință au l-au testat folosind două pesticide frecvent folosite (tiabenzadolul și fosmetul) cu care au stropit mai multe mere gala organice. 

Tiabenzadolul este un fungicid despre care se știe că poate să penetreze coaja legumelor și a fructelor, având efecte nocive pentru ficat și rinichi. 

Fosmetul este o substanță activă insecticidă cu care sunt stropite anumite fructe și care pătrunde în coaja lor. 

Specialiștii au analizat ce se întâmplă dacă spală merele cu pesticide cu apă de la robinet, o soluție din cantități egale de apă și bicarbonat de sodiu sau un produs comercial conceput pentru spălarea fructelor și a legumelor.
Soluția din apă și bicarbonat s-a dovedit a fi cea mai eficientă, eliminând până la 80% din tiabenzadol și 96% din fosmet. 


Cum să folosești bicarbonatul de sodiu ca să speli fructele și legumele de pesticide


Poți să folosești bicarbonatul de sodiu ca un exfoliant, masând coaja legumelor și fructelor tari, cum ar fi pepenii sau cartofii.

De asemenea, când speli fructele și legumele în chiuvetă trebuie să adaugi câteva linguri de bicarbonat de sodiu în apă și să le lași la înmuiat 10 -15 minute, recomandă specialiștii. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod