bezele fara oua

Cum să faci bezele fără ouă. Nu te-ai fi gândit la așa ceva!

Poate nu te-ai fi gândit până acum că există și o altă metodă care te ajută să obții bezele fără să folosești albușul de ou. Un ingredient ieftin înlocuiește cu succes albușul de ou!
Îți spuneam săptămâna trecută despre aquafaba, adică apa în care a fiert năutul sau fasolea și care se poate bate cu mixerul pentru a obține o spumă. Ei bine, acesta și este ingredientul minune care te ajută să obții bezele fără ouă. 

Nu arunca niciodată apa din conserva de năut pentru că ea este bogată în proteine, înlocuiește cu succes albușul de ou și poți să obții bezele delicioase. Această alternativă este una excelentă pentru vegani sau pentru persoanele care au diverse alergii la ou, astfel că înlocuindu-l cu acest ingredient pot să consume în siguranță delicioasa prăjitură pavlova, bezelele sau macarons. 

Ca să faci bezele fără ouă poți să folosești apa din conerva de năut sau cea rămasă după ce ai fiert acasă boabele de năut.
Ambele variante sunt perfecte pentru această rețetă. 


Cum să faci bezele fără ouă


Ingrediente
100 mililitri de apă rămasă de la o conservă de năut
Puțină sare de mare
Un plin de zahăr vanilat Bourbon
100-150 de grame de zahăr alb tos
 
Mod de preparare 
Apa de la năut se bate bine cu mixerul și sarea până când începe să se umfle, căpătând o consistență spumoasă. Apoi se adaugă pe rând câte puțin zahăr, continuând să bați cu mixerul până când are o textură tare.
Se poate formează bezelele cu ajutorul poșului sau cu o lingură, se introduce tava la cuptorul încins la 100 de grade Celsius timp de aproximativ 2 ore ca să nu se crape și să nu îți schimbe culoarea. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod