Cum să creşti ierburi aromate la tine acasă. Tot ce trebuie să ştii

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
În majoritatea emisiunilor culinare, bucătarii celebri au la îndemână ghivece simpatice cu variate plante aromate şi condimente. Iar dacă eşti pasionată de gătit sau doar îţi trebuie

În majoritatea emisiunilor culinare, bucătarii celebri au la îndemână ghivece simpatice cu variate plante aromate şi condimente. Iar dacă eşti pasionată de gătit sau doar îţi trebuie nişte mentă proaspătă pentru limonadă, atunci cu siguranţă visezi să ai şi tu o asemenea mini-grădină interioară.

Nu este foarte dificil să creşti plante aromate în ghiveci, dar este totuşi necesar să le oferi constant atenţia şi grija ta.

Printre plantele uşor de întreţinut se numără pătrunjelul, busuiocul, menta, rosmarinul, dafinul, cimbrul, salvia, oregano.

Există trei metode de a începe "cultura" ta de plante: semninţele, răsadurile sau plantele deja mature.

Prima variantă este întotdeauna mai dificilă. Dacă alegi răsadurile, munca ta este uşurată semnificativ, iar dacă optezi pentru plante gata crescute, va trebui numai să le întreţii.

Creşterea plantelor din seminţe presupune sădirea acestora şi apoi transplantarea răsadurilor obţinute în ghivece mai mari. Acest procedeu se face la sfârşitul iernii pentru ca primăvara să ai deja răsadurile.

Răsadurile şi plantele cumpărate se găsesc de obicei în recipiente mici din plastic, în care nu pot supravieţui la tine acasă, ci numai în serele cu temperatură şi umiditate controlate.

De aceea este absolut necesar să muţi orice plantă într-un ghiveci potrivit ca mărime imediat după cumpărare, adăugând pământ special pentru plante de interior.

Iată câteva reguli esenţiale pentru ca plantele tale aromate să crească fericite în interior:

- ai grijă ca ghivecele în care le-ai plantat să aibă un sistem de drenare eficient.

Excesul de apă nu trebuie să rămână blocat în pământ, ci trebuie să se scurgă în masca pentru ghiveci sau farfuriuţa specială. Pământul permanent ud duce rapid la putrezirea rădăcinilor.

- tot pentru o drenare eficientă a solului, amestecă patru părţi de pământ cu o parte de nisip când îţi plantezi ierburile aromate

- aşază ghivecele într-un loc luminos. Plantele tale au nevoie de razele soarelui timp de minimum cinci ore pe zi, iar pervazul este de obicei locul ideal pentru ele.

- foloseşte îngrăşământ organic pentru plantele tale o dată pe lună

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod