Cum iti pregatesti casa pentru Craciun

Daca invitatii tai sunt doar cei dragi si apropiati, ideea cartonasului este inutila. Totusi poti folosi ornamentele sau decoratiunile speciale in alte contexte - le poti atasa cadoului pe care l-ai pregatit pentru fiecare in parte sau le poti oferi in dar, ca atare. Mai ales daca ai cumparat un set interesant de globuri pictate manual, cu siguranta vei face o bucurie celui care le va primi!

Pentru ca amintirea sa fie si mai frumoasa, noteaza pe un biletel sau pe o mica felicitare atasata ornamentului, data, locul si numele persoanei care va fi "cadorisita". Foloseste in acest scop un marker permanent auriu, argintiu sau negru.

Impodobeste fiecare camera a apartamentului tau

Te vei bucura mai mult de sarbatorile de iarna daca fiecare camera a locuintei tale este pregatita si aranjata pentru Craciun.
Acest lucru inseamna ca incaperile tale sa fie deja primenite si curate, pentru a putea agata peste tot decoratiunile speciale sau micile accesorii care sa aminteasca de apropiata sosire a acestor zile magice.

Asaza un brad artificial impodobit, de mici dimensiuni, pe un birou sau pe o masuta, prinde de fiecare usa o coronita din crengi parfumate de brad si decorata corespunzator, agata fundite de lampi sau de ursuletii din plus, asaza cosuri din rachita impletita sau acadele in forma de toiag pe rafturile din biblioteca, agata ghirlande deasupra usii de la intrare in apartament. In ceea ce priveste luminitele de Craciun, cu cat mai multe, cu atat mai bine!

O noua traditie

Traditiile pot fi simple sau elaborate, insa Craciunul este special daca faci ceva diferit in fiecare an.
Previi in acest fel monotonia, iar fiecare Craciun va fi o noua surpriza. Intreaba-ti prietenii despre obiceiurile lor de sarbatori si vezi daca nu poti integra cateva dintre aceste elemente in propria celebrare a nasterii lui Hristos.

Un album foto pe care intreaga familie obisnuieste sa il vada de Craciun, impartasind bucuria amintirilor, cadouri simbolice pentru fiecare membru al familiei, fursecuri aburinde sau o reteta noua pentru un cocktail savuros, toate pot deveni obiceiurile tale. Traditiile simple sunt, adesea, cele mai pline de semnificatie. Iar o traditie noua in fiecare an iti va imbogati "glosarul" de obiceiuri cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Cumpara mai multe flori Pointsettia

Pointsettia nu se pastreaza foarte mult timp, dar, daca incepi sa cumperi aceste plante inca de pe acum, te vor "tine" pana la Anul Nou.
Poti alege o astfel de floare in diferite dimensiuni si culori, de la alb, roz si rosu, pana la cele dungate sau "patate".

O Pointsettia "imbraca" in culori specifice Craciunului orice incapere si reprezinta un detaliu decorativ extraordinar. Asaza o Pointsettia de dimensiuni mai mari chiar la intrarea in casa, un ghiveci mai mic, intr-un cos din nuiele, chiar langa chiuveta de la baie, pe noptiera de la capatul patului sau pe un raft din biblioteca.

Adauga ghiveciului o panglica in culori asortate si alte accente decorative si succesul este garantat! Tocmai ai primit Craciunul in casa ta, cu doua saptamani mai devreme!

Un articol de Alina Bleaja

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod