Corfu – o destinaţie perfectă, pentru o vacanţă perfectă!

Insula Corfu este una dintre cele mai frumoase insule greceşti şi o locaţie ideală pentru o vacanţă perfectă. Considerată una dintre cele mai verzi insule ale Greciei, insula Corfu îţi oferă surprize la orice pas.

Indiferent în ce punct al insulei te-ai afla, peisajele te vor lasa fără cuvinte. Aflată la marea Ionică, insula Corfu te surprinde cu unele dintre cele mai frumoase plaje.

Corfu este şi una dintre insulele cu cea mai frumoasă istorie. Numele Corfu ( Kerkyra în limba greacă), provine de la numele nimfei Korkira, fiica lui Assopos. Poseidon, zeul marilor, s-a îndrăgostit de Korkira şi a adus-o pe insulă. Dominată de-a lungul timpului de mai multe popoare, insula încă mai păstrează şi astăzi amprenta celor care i-au ocupat cândva teritoriul, prin prezenţa celor peste 3 milioane de măslini plantaţi de veneţieni în urmă cu peste 300 ani.

Insula Corfu este renumită şi pentru frumuseţea ei naturală pe care grecii au reuşit să o păstreze mii de ani la rândul. Plaje cu nisip fin se întind pe zeci de kilometri, arbori de lămâi şi portocali te întâmpină la fiecare colţ de stradă, căsuţe de un alb imaculat cu flori la ferestre şi milioane de măslini, fac din insula Corfu este un colţ de Rai.

Dacă nu te-ai decis încă unde vrei să mergi în această vară, îţi oferim câteva argumente care sigur te vor face să alegi această destinaţie. Îţi prezentăm câteva locuri testate, pe care nu trebuie să le ratezi, când ajungi pe insula cu cei mai mulţi măslini!

Oraşul Corfu – Capitala insulei este Corfu. Un oraş cu o frumuseţe apare, Corfu este împărţit aşa cum era de aşteptat în două zone: oraşul vechi şi oraşul nou. Partea veche a oraşului se află între cele două fortărețe, motiv pentru care Corfu Town a intrat în anul 2007 în patrimoniul UNESCO. Este obligatoriu să ajungi în oraş pentru că ai multe locuri frumoase de vizitat.

De la cetatea veche, Palatul Achillion sau Palatul Împărătesei Sissi, Muzeul Arheologic şi Muzeul Artei Asiatice, clădirea Liston, până la celebrele biserici cu icoane făcătoare de minuni, printre care şi biserica Sf. Spiridon unde se găsesc şi moaştele sfântului Spiridon, protectorul insulei Corfu. Oraşul este un amalgam impresionant de culturi de la cea italiană, la cea franceză şi veneţiană. Oraşul freamătă vara de miile de turişti curioşi, care nu vor să rateze niciun obiectiv din ghidurile turistice. După o zi petrecută în oraş este obligatoriu să faci o pauză pe celebra Esplanada unde poţi savura o cafea cu aromă greacească sau îţi poţi delecta papilele gustative la cele mai renumite restaurante greceşti.

Biserica Sfântul Spiridon – odată ajunşi în Corfu Town foarte aproape de Esplanada pe una dintre stăduțele întortocheate şi pline de suveniruri la tot pasul, se află şi biserica Sfântul Spiridon, ocrotitorul insulei Corfu. Construită în anul 1589, biserica este una dintre cele mai renumite biserici din Grecia. În fiecare an pe data de 12 decembrie, grecii îl sărbătoresc Sf. Spiridon, cel care le este protector. De o frumuseţe covârşitoare, biserica adăposteşte moaştele sfântului Spiridion, păstrate impecabil într-un sarcofag imens din argint. Se spune că sfântul Spiridon umblă noaptea şi ajută oamenii sărmani, motiv pentru care papucii lui din catifea sunt tociţi. Credincioşii care merg şi se roagă la sfintele moaşte primesc o bucăţică din aceşti papuci, pentru a le aduce noroc şi pentru a-i proteja de necazuri. Arhitectura bisericii este tipic veneţiană, iar turnul clopotniţei este cel mai înalt punct al oraşului, acesta fiind şi primul lucru pe care turiștii îl văd de pe feribot atunci când se apropie de insulă.

Palatul Împărătesei Sissi/ Palatul Achillon – Fascinată de cultură şi istoria Greciei, împărăteasa Elisabeta a Austirei, cunoscută şi sub numele de Sissi, a venit în Corfu şi a construit palatul Achillon.
Aflat la 10 km de capitala insulei, palatul are la bază o singură temă şi anume Ahile. Intrarea în palat este dominată de o statuie imensă a împărătesei Sissi. Peste tot prin palat veţi descoperi obiecte ce au aparţinut împărătesei presărate de o serie de legende celebre, statui, picturi, statuete, zeci de oglinzi în care Împărăteasa obişnuia să se admire. Grădinile care înconjoară palatul sunt pline de statui şi de simboluri greceşti, una dintre cele mai renumite fiind statuia lui Ahile muribund. Împărteasa Sissi a locuit în acest palat doar 8 ani, în anul 1898, fiind asasinată. După moartea acesteia palatul a fost cumpărat de Kaiserul Wilhelm al ÎI-lea care şi-a lăsat şi el amprenta printr-o statuie impunătoare a lui Ahile. Astăzi palatul Achillon este muzeu şi este deschis publicului.

Canal D’Amour – Dacă alegeţi să vizitaţi insula Corfu, nu trebuie să rataţi Canal D’amour. Un loc special aşa cum îi spune şi numele. Aflat în nord-vest-ul insulei Canal d'Amour este un punct de atracţie minunat. Legenda spune că dacă un cuplu de îndrăgostiţi traversează acest canal împreună, vor rămâne până la sfârşitul vieţii împreună! O altă legendă spune că persoanele singure care traverseză acest canal îşi vor găsi jumatatea chiar în acea vacanță!

Paleokastritsa – Unul dintre cele mai frumoase locuri din Corfu este Paleokastritsa, situat în partea de vest a insulei. O staţiune cu plaje mirifice, unde apa este de un albastru smarald şi nispul este parcă scurs din clepsidră. Este o zona adorată de iubitorii de sporturi acvatice. Dacă îţi plac plimbările cu barca poţi închiria una pentru a putea explora mai bine zona. Credincioşii şi nu numai vor avea posibilitatea de a vizita mănăstirea bizantină ce datează din anul 1225. Actuala clădire datează din secolul al 16-lea. Mănăstirea gazduiește în interior şi un mic muzeu cu suveniruri şi icoane.
Mănăstirea este situată la înălţime deasupra golfurilor ceea ce oferă o imagine de neuitat asupra plajelor din zona.

Muntele Pantokrator- cel mai înalt punct al insulei Corfu este vârful Pantokrator ( 913 m). Printre nori se zăreşte stingheră o mănăstire mică, dar încărcată de istorie. Mănăstirea Schimbarea la Faţă este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insula Corfu, şi nu foarte greu de accesat. Până acum câţiva ani, un preot român întâmpina turiştii la intrarea în mănăstire. Biserica poartă şi acum însemnele picturii originale bizantine din secolul XIV-lea şi oferă o panoramă superbă asupra întregii insule.

Insula Şoarecelui – simbolul oraşului Corfu este reprezentat de Mouse Island sau Insula Şoarecelui. O bucată de pământ înconjurată de apă, unde regăsim mănăstirea lui Pantokrator ce adăposteşte o icoană făcătoare de minuni. Accesul pe insula se face pe un dig din ciment care vara este plin de turişti pentru că în zona se află aeroportul din Corfu. Numele insulei provine de la scările mănăstirii care privite de sus seamănă cu o coadă de şoarece.

Staţiunea Kassiopi - una dintre cele mai active şi mai atractive staţiuni de pe insula Corfu este reprezentată de Kassiopi. Situată în partea de nord a insulei, staţiunea Kassiopi este cea mai mare staţiune din zonă, cu peste 1200 de locuitori. Situată la 35 de km de Corfu Town, staţiunea este preferată de turişti pentru că se ajunge foarte repede pe costa Albaniei. Recomandarea noastră în ceea ce priveşte hotelul este un resort de 4 stele cu investiţie 100% românească. Este vorba de Hotel Memento Kassiopi Resort 4* situat la 10 minute de centul staţiunii şi la doar câteva minute de plajă. Un hotel cu sistem all inclusive care a fost inaugurat in luna aprilie a acestui an şi care pune la dispoziţia turiştilor o varietate de facilităţi precum: 4 piscine, o piscină pentru copii, şezlonguri şi umbrele la piscine, teren de tenis, sală de fitness, saună, masă de billiard, tenis de masă, teren de baschet, rent a car, market, internet, schimb valutar, aer condiţionat, bar, restaurant, servicii recepţie 24 de ore, seri tematice (seară grecească, quiz night, karaoke, bingo), seif la recepţie.


Este primul hotel din lanţul Memento Hotels, o investiţie de aproximativ 500.000 de euro a agenţiei de turism Christian Tour. Iată si oferta pusă la dispoziţie de agenţia Christian Tour pentru vara 2014:
Plecare 24.06.2014 = 480 euro/persoană (dublă standard) sau 531 euro/persoană (deluxe); Plecare 29.07.2014 = 530 euro/persoană (dublă standard) sau 579 euro/persoană (deluxe);  Plecare 16.09.2014 = 450 euro/persoană (dublă standard) sau 550 euro/persoană (deluxe).

Servicii incluse: Bilet avion cursa charter; Transfer aeroport-hotel-aeroport; 7 nopţi cazare hotel; Masă în funcţie de hotelul ales; Asistenţă turistică pe perioada sejurului; Taxa aeroport: 95 euro/ pers.  Servicii neincluse: Asigurare medicală de călătorie; Taxele de intrare la obiectivele turistice; Alte taxe şi cheltuieli personale; Programe opţionale.  Aceste tarife pot suferi modificări în funcţie de ofertele special sau Last Minute care pot apărea înainte de plecare.
 
Începând din această lună, agenţia Christian Tour a adăugat un al doilea zbor către Insula Corfu, cu plecare din Bucureşti. În plus, va începe şi operarea charterelor cu autocarul din mai multe oraşe ale ţării şi a celui cu avionului de pe aeroportul din Cluj-Napoca. Mai multe detalii despre ofertele verii, găsiți pe http://www.christiantour.ro/.
 

Credit foto: Mihaela Marin; www.google.ro; www.christiantour.ro

1 din 15

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Leoni Transport pe 3 Nov 2014, 15:38
    https://leonitransport.ro/

    Orice vacanta poate fi spectaculoasa! Dar nu te poti distra daca stii ca urmeaza o noua etapa in viata ta. Nu te stresa! Apeleaza la cele mai bune servicii de transport mobila si ai parte de o mutare rapida si fara stres!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod