Saltea

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu peste o saltea

Piaţa modernă e plină de produse de curăţare care pot dăuna sănătăţii tale. Cu toate acestea, există soluţii practice şi sigure care pot crea un adevărat miracol în casa ta!
Fie că e vorba de baie, bucătărie ori dormitoare, bicarbonatul de sodiu poate înlocui orice soluţie chimică de curăţare pe care o găsim astăzi în comerţ. Conform brightside, pe lângă faptul că efectele nu sunt deloc periculoase, această modalitate de ultilizare a bicarbonatului de sodiu te va ajuta să economişteşti şi bani!

Pentru curăţarea unei saltele

Acest mod de curăţare a unei saltele va elimina murdăria, transpiraţia, celulele moarte ale pielii, praful şi mirosurile neplăcute.

Mai întâi, aspiră întreaga saltea.
Apoi, folosind o sită, distribuie uniform 1 plic de bicarbonat de sodiu pe întreaga suprafaţă. Lasă salteaua acoperită cu totul pentru câteva ore, sau de preferat chiar o zi întreagă. După aceea, aspiră cu grijă pentru a colecta tot bicarbonatul de sodiu.

Pentru curăţarea covoarelor sau a ţesăturilor moi

Într-un recipient mare, amestecă 1 lingură bicarbonat de sodiu cu o lingură detergent de rufe pulbere(opţional). Apoi, toarnă 1 cană de apă fierbinte şi adaugă 4-5 linguri de oţet de 9%.
Se amestecă bine totul, iar soluţia se toarnă într-o sticlă cu pulverizator.

Aspiră covorul sau canapeaua din ţesătură, stropeşte-le cu soluţia rezultată timp de 5-10 secunde, apoi şterge sau freacă zonele cu probleme cu un burete. Se repetă procedura până obţii rezultatul dorit, dar ai grijă ca ţesătura să nu se umezească prea tare.

Important: Soluţia din bicarbonat de sodiu şi oţet poate fi utilizată pe orice ţesătură, cu excepţia celei naturale!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod