Ce să cauți la un storcător de fructe

Ce să cauți la un storcător de fructe

Dacă vrei să găsești un storcător de fructe cu funcțiile esențiale pe care le dorești, dar să te și încadrezi într-un buget, iată câteva dintre caracteristici care trebuie luate în considerare înainte de a lua decizia finală de achiziție.

Simplitate: ușor de asamblat și de utilizat, ușor de curățat


Dacă vrei să te bucuri de beneficiile de sănătate oferite de sucuri, dar nu ești pasionat neapărat numai de acestea, simplitatea este cheia: ai nevoie de în storcătoare de fructe cât mai simple. Este esențial să existe doar câteva componente simple în storcătorul tău,  pentru ca el să fie ușor de utilizat și curățat. Astfel, vei fi motivat să îl folosești mai des.

Păstrarea storcătorului de fructe pe tejgheaua bucătăriei este, de asemenea, esențială pentru simplitate. Un astfel de aparat trebuie să ocupe cât mai puțin spațiu, să fie incredibil de rapid și să fie ușor de asamblat și curățat. O idee bună în acest sens sunt storcătoare de fructe verticale.  Dacă ești foarte motivat sau dacă deții deja un storcător de fructe destul de ieftin și vrei să treci la unul care și extrage mai mult suc și mai mulți nutrienți, storcătoarele de fructe cu masticare sau presare sunt o alegere mai bună.

Viteză: mare și variabilă


Storcătoarele de fructe cu masticare sau presare au o singură viteză: lentă și, respectiv, mai lentă, ceea ce reprezintă un avantaj pentru sănătate.
Unele modele de storcătoare de fructe centrifugale vin cu viteze variabile, care încetinesc lamele pentru fructele moi și îți permit să crești treptat viteza pe măsură ce faci suc din fructe și legume mai lari. Cu cât lama se învârte mai lent, cu atât mai mult suc poate fi extras din fructe sau legume, deci acesta este un avantaj clar al acestor tipuri de mașini.

Numărul și calitatea nutrienților extrași


Sucurile făcute prin masticare sunt în general considerate a fi mai bune în extragerea și conservarea nutrienților. Cu toate acestea, pentru că trebuie să tai fructele și legumele în bucăți foarte mici, în funcție de cât timp deschise, ele își pot pierde din substanțele nutritive și pot ajunge până la oxidare chiar înainte de a le atinge lama unui storcător de fructe.

Eficienţă


Atunci când faci o investiție vrei să fii sigur că un storcător de fructe este eficient în a face lucrurile pe care le consideri importante. Dacă este posibil, asistă la o demonstrație live cu storcătoare de fructe în acțiune. 

Ia în considerare următoarele:


Cantitatea de suc extras: Sucurile obținute prin masticare sunt considerate a fi mai bune la extragerea sucului, dar și unele storcătoare de fructe centrifugale  te pot ajuta să faci acest lucru dacă, în timp ce folosești funcția de viteză variabilă, aplici și presiune asupra fructelor sau a legumelor în timp ce trec prin tubul de alimentare.

Eliminarea pulpei: Dacă intenționezi să folosești storcătorul pentru o singură porție, la un moment dat, aceasta este o caracteristică esențială. Storcătoarele de fructe cu masticare continuă să elimine pulpa, deci pentru ele nu există o problemă. Cu toate acestea, unele mașini centrifugale nu au o caracteristică permanentă de expulzare, astfel încât trebuie să oprești mașina pentru a curăța compartimentul.

Randamentul sucului și al uscării pulpei: Dacă poți vedea o demonstrație live a unor storcătoare de fructe de care ești interesat, poți măsura sucul extras din aceleași fructe sau legume cu aparate diferite. Pulpa umedă este un indiciu că mașina nu este eficientă în extragerea unui randament ridicat de suc.

Dimensiunea tubului de alimentare: Storcătoarele cu masticare și unele storcătoare de fructe centrifugale au un tub de alimentare foarte mic, ceea ce înseamnă că produsele alimentare trebuie să fie tăiate în bucăți mici sau să fie introduse una câte una în aparat. Dacă știi că vrei un storcător centrifugal, asigură-te că modelul pe care îl alegi are un tub de alimentare suficient de mare pentru a încăpea un măr întreg, o portocală sau un castravete.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod