Casuta din povesti

Spatiul pe care-l veti admira probabil va va face sa credeti ca este vorba despre o mica locuinta de vacanta situata undeva, la munte. Aceasta pentru ca amenajarea realizata de...

Spatiul pe care-l veti admira probabil va va face sa credeti ca este vorba despre o mica locuinta de vacanta situata undeva, la munte. Aceasta pentru ca amenajarea realizata de Oana si Lucian Malutan reuseste sa aduca in centrul Capitalei ceva din linistea si armonia zonei montane.

Proprietara locuintei cu doua camere, o tanara dinamica si optimista, a dat mana libera celor doi specialisti, manifestandu-si o singura dorinta: aceea de a fi folosite cat mai multe materiale si culori naturale. Ceea ce a facut, de altfel, ca, la final, sa rezulte un apartament seducator, primitor si elegant.

Unul dintre punctele forte ale amenajarii o constituie podeaua din lemn de brad, pastrata in culoarea sa naturala si lacuita in mai multe straturi.

Ea se regaseste in ambele camere ale apartamentului si creeaza senzatia de marire a spatiului.

In living, replica sa pe pereti o reprezinta cateva obiecte de mobilier, atmosfera tinereasca fiind intregita prin folosirea draperiilor in culori naturale si vesele in acelasi timp si a unei masute ovale realizata din impletitura de zambila de apa si achizitionata de la Exotique.

Covorul din iuta, de dimensiuni reduse, se inscrie, de asemenea, in nota rusticului care caracterizeaza intreaga amenajare.

In dormitor, a fost preferat un pat purtand inconfundabila marca a Mobexpert.

Designul lui este unul clasic, in linii drepte, ca si cel al comodei care completeaza mobilierul acestei camere. Impreuna cu cateva obiecte mici de decoratiuni moderne, el creeaza o ambianta tonica, ce invita la relaxare si meditatie.

Caldura lemnului natural "invadeaza" si spatiul bucatariei, unde a fost folosit pentru realizarea intregului mobilier. Pentru pardoseala, placarea peretilor si blaturi a fost folosit un singur tip de gresie, a carei culoare maro-caramizie se inscrie in aceeasi nota a "naturalului".

Farmecul bucatariei este dat si de abajurul de la intrarea in acest spatiu, realizat de Oana Malutan din sfoara si bucati de materiale textile, pe un cadru din lemn.

Aceeasi gresie a fost utilizata si pentru pardoseala si peretii baii, care este, in egala masura, o zona moderna si rustica. Desi are dimensiuni reduse, designerii au gasit o rezolvare fericita a amenajarii acestui spatiu.

Ca, de altfel, pentru intreaga locuinta, care te duce cu gandul la casuta din povesti, mica, dar fascinanta, in care fiecare obiect minuscul zambeste celui care-l descopera...

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod