Caldura si casa

Anotimpul calduros ne da bataie de cap si in interiorul spatiului delocuit. Ceea ce vrem sa simtim din punct de vedere psihic atunci candintram intr-o camera...

Anotimpul calduros ne da bataie de cap si in interiorul spatiului de locuit. Ceea ce vrem sa simtim din punct de vedere psihic atunci cand intram intr-o camera va fi o atitudine de care va trebui sa tinem cont, o atitudine in culoare, atunci cand vrem sa ne aranjam casa.

"Temperatura" unei camere va fi mult influentata de culorile care vor domina optic incaperea. Vom vorbi acum de vara si de caldura care este in elementul ei si cum sa facem sa nu simtim toate neajunsurile acesteia in spatiul de locuit.

Nu vom lua in calcul binefacerile aparatelor electro-casnice (ventilator, aparat de aer conditionat).

Cum putem sa aducem briza marii sau aerul prospat al padurii in apropierea noastra?

Nu ar trebui sa fie un lucru greu de realizat. Oricare dintre noi atunci cand vedem culoarea albastru cu toate nuantele ei (si aici va puteti gandi la toata paleta de griuri colorate de la albastru inchis la albastru deschis, de la violet la un lila pal, de la un grena ce se indreapta mult spre albastru la un rosu rece) ne imaginam valurile marii, clinchetul raului printre pietre de munte, cerul de deasupra...
briza racoroasa a unei dimineti de vara pe malul marii.

Pentru a simti toate acestea vom incerca sa folosim culoarea albastru cu nuanta cea mai apropiata de sufletul nostru ca dominanta in amenajarea interioara a incaperii.

De la o canapea de un albastru profund la scaune imbracate cu materiale in carouri alb-albastre, de la panouri decorative cu dominante reci la un albastru-violaceu ce acopera peretii incaperii toate aceste "dominante reci" pot alcatui un ansamblu perfect de racoare si liniste, stiindu-se ca albastrul este o culoare relaxanta pentru psihicul nostru.



Ghivecele cu flori si in special cu plante mari verzi pot aduce un colt din natura in casa ta. Se pot face adevarate aranjamente florale chiar cu mici lacuri artificiale care ar putea face ca o parte din camera sa para parte din natura. Obiectele de mobilier din fier forjat stau foarte bine intr-o astfel de atmosfera.

Pastrand culoarea fierului sau vopsite in alb ori in alta culoare, acestea pot fi foarte bine atat rafturi ce sustin diverse ghivece de flori, pot fi lampi sau felinare ce apar printre frunzele mici de iedera ce le imbraca sau doar scaune, mese de gradina sau chiar un mic birou.



 Culoarea alba in care ar putea fi vopsit un dulap de haine sau un scaun sau chiar un suport de carti va putea aduce alaturi de o pata de verde (o floare) sau de albastru (o perna aruncata pe canapea alba) un aer mediteranean in casa.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod