Cadou de casa noua? Afla ce sa nu cumperi!

Atunci cand una dintre prietene te anunta ca si-a cumparat casa sau tocmai s-a mutat, este un gest frumos din partea ta sa ii faci un cadou la prima ta vizita.
Atunci cand una dintre prietene te anunta ca si-a cumparat casa sau tocmai s-a mutat, este un gest frumos din partea ta sa ii faci un cadou la prima ta vizita. Daca esti invitata la masa sau la o mica petrecere, cu o ocazie speciala, un mic dar de multumire se impune. Insa nu stii ce ar fi mai potrivit sa ii oferi? Iata cateva dintre ideile pe care este preferabil sa le ocolesti, indiferent de circumstante...

Nu "recicla" darurile primite de la altii!

Una dintre cele mai proaste idei posibile este aceea de a darui, mai departe, un obiect primit de la altii. Cu totii am primit, de-a lungul anilor si cu diferite ocazii, cadouri mai mult sau mai putin importante, care nu ne-au incantat si nici nu ni s-au potrivit. Sa nu uitam de obiectele primite in dublu exemplar, care iti sunt atat de familiare, mai mult ca sigur - doua prajitoare de paine, doua vaze de acelasi tip etc...

In cazul in care ti-a trecut prin gand sa "reciclezi" unul dintre micile sau marile cadouri inutile, renunta la acest plan - mai devreme sau mai tarziu, vei fi descoperita si gestul tau nu va parea foarte frumos in ochii celui "cadorisit"...

Fara plante artificiale!

In afara faptului ca este un gest deplasat si nepoliticos de a oferi cuiva un buchet sau un ghiveci cu plante artificiale, acestea nu aduc nici o bucurie reala persoanei respective.


Daca doresti sa oferi drept cadou o planta de apartament, trebuie sa tii cont de faptul ca nu foarte multi oameni se descurca atunci cand vine vorba despre ingrijirea unei plante - fie ca nu au foarte mult timp la dispozitie, fie ca sunt plecati des in deplasari sau nu sunt pasionati de acest domeniu.

Avand in vedere acest lucru, incepe prin a oferi gazdei tale un buchet de flori proaspete si inmiresmate, care vor putea rezista ceva vreme in vaza. Cine stie? Poate ca, in acest fel, vei deschide "apetitul" prietenei tale pentru cultivarea plantelor de apartament.

Cadouri care tie iti plac, dar prietenei tale nu...

Este important sa ai intotdeauna in vedere persoana careia ii oferi un anumit cadou. Nu cumpara un obiect care tie iti place, insa de care prietena ta nu este deloc incantata.
Gandeste-te cui si de ce ii cumperi darul respectiv si alege ceva care ii va fi atat util, cat si pe plac.

Mai mult decat atat, in urma discutiilor voastre, incearca sa vezi ce obiect util ii este necesar, dar ii lipseste din casa, ce obiect decorativ i-a ramas in suflet sau, pur si simplu, mergeti impreuna la cumparaturi, pentru a vedea ce gusturi are si ce anume isi doreste.

Un animal de companie? Niciodata!

Prietena ta iti spune mereu cat de mult ii plac pisicutele sau cat de incantata este fiica ei de cainele vecinilor... Cu toate acestea, stii foarte bine cat de putin timp are la dispozitie...

Tine cont intotdeauna de volumul de munca pe care il presupune cresterea si ingrijirea unui animal de companie. Astfel, imagineaza-ti ca, daca prietena ta si-ar dori cu adevarat un animal de companie, cu siguranta ca acesta s-ar afla deja in familia ei...

Mare atentie la produsele alimentare!

Daca in cercul de prieteni prajitura cu mere sau lasagna preparate de tine au devenit celebre, atunci oricare dintre aceste retete (sau ambele!) pot fi un cadou excelent pentru o masa festiva.
Totusi ia in calcul preferintele culinare, stilul de viata, precum si... alergiile persoanei careia ii este destinat respectivul cadou.

Ca atare, nu oferi obiecte decorative moderne, daca amica ta prefera antichitatile. O sticla de vin bun iese din discutie, daca familia care te-a invitat nu este amatoare de bauturi alcoolice. In cazul in care prietena ta urmeaza o dieta stricta, evita sa ii oferi in dar un desert delicios si apetisant...

Sa nu uitam ca un cadou reprezinta, intotdeauna, un prilej de bucurie, insa trebuie sa stii si ce anume este indicat sa oferi, mai ales pentru un dar de casa noua. Tine cont de sfaturile de mai sus si, cu siguranta, vei insenina ziua prietenei tale. O sansa in plus sa va simtiti bine impreuna, in vizita la noua ei locuinta!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod