Bugetul familiei: 10 sfaturi ca să economiseşti 300 de lei pe lună

Fie că vrei să reduci cheltuielile pentru că nu mai câştigi la fel de mult sau vrei să economiseşti pentru o achiziţie importantă sau o vacanţă de vis, o economie de 300 de lei pe lună ar ajuta pe oricine.
Fie că vrei să reduci cheltuielile pentru că nu mai câştigi la fel de mult sau vrei să economiseşti pentru o achiziţie importantă sau o vacanţă de vis, o economie de 300 de lei pe lună ar ajuta pe oricine. Pentru că timpul înseamnă bani, vei fi nevoită să faci câteva concesii cu timpul tău ca să poţi economisi, asta după ce ţi-ai creat un buget lunar şi un plan simplu. Încearcă 10 sfaturi ca să economiseşti 300 de lei pe lună.

1. Planifică bugetul lunar şi respectă-l

Fă-ţi planul de cheltuieli pentru întreaga lună imediat după salariu. Acesta este momentul cel mai bun şi pentru a pune bani deoparte pentru economiile tale. Încearcă să uiţi de ei şi să-ţi faci un plan de cheltuieli flexibil, dar să laşi şi o sumă de bani tampon între cheltuielile lunare şi economii.

2.
Nu pleca la cumpărături fără listă


Magazinele sunt create pentru a te face să cheltuieşti cât mai mult. Pregăteşte-ţi lista cu cele necesare de acasă şi nu te lăsa purtată de val. Dacă mergi la cumpărături de haine, gândeşte-te de acasă ce vei cumpăra şi încearcă să eviţi magazinele unde ştii că găseşti alte haine sau haine prea scumpe.

3. Acceptă promoţiile doar la momentul potrivit

Promoţiile pot fi o unealtă bună de economisire, dar sunt şi o capcană atunci când cumperi mai mult decât îţi trebuie şi îţi dezechilibrezi bugetul. Când dai de o ofertă ce nu poate fi ratată, împarte-o cu o prietenă sau cu o rudă.

4. Răreşte vopsitul la coafor

Cele mai multe femei au un look reuşit şi fără să-şi vopsească părul la coafor de fiecare dată.
După un vopsit complet la coafor, vopseşte-ţi o dată rădăcinile acasă, cu o vopsea de calitate, urmând indiciile stilistului tău.

5. Renunţă la vicii

Dacă fumezi un pachet de ţigări pe zi şi te laşi de fumat, economia va fi chiar mai mare de 300 de lei pe lună, iar efectele asupra sănătăţii tale: nepreţuite! Redu şi consumul de băuturi alcoolice, dar alege ceva puţin mai scump şi mai bun pentru momentele de relaxare.

6. Pregăteşte-ţi de acasă prânzul

Vrei să economiseşti sau vrei să mănânci prânzul în fiecare zi în oraş cu colegii de serviciu? Pregăteşte-ţi de acasă prânzul şi vei reuşi să economiseşti sume importante de bani dacă nu mai cheltuieşti zi de zi la un restaurant sau la o firmă de catering.

7.
Renunţă la sucuri şi energizante


Tentaţia de a bea un suc acidulat sau un energizant este foarte puternică după-amiaza. Renunţă la doza de zahăr şi acid în favoarea unui ceai de plante sau ceai verde pe care îl poţi face uşor la birou.

8. Schimbă-ţi banca dacă e cazul

Dacă derulezi multe operaţiuni financiare în mod frecvent, asigură-te că beneficiezi de cele mai bune tarife. Adună şi analizează toate comisioanele băncii şi informează-te şi despre tarifele altor bănci. Schimbarea băncii îţi poate aduce economii semnificative pe termen lung.

9. Renunţă la taxi când ai o alternativă

În orele de aglomeraţie maximă în trafic, taxiul merge la fel de încet ca autobuzul. Dacă ai întotdeauna la tine o carte sau muzică bună pe telefon sau iPod, poţi renunţa la taxi în favoarea transportului în comun.

10.
Apelează la ajutorul apropiaţilor


Nu este soluţia cea mai demnă, dar un partener grijuliu sau un părinte cumpătat te poate ajuta să ai o disciplină financiară mai bună. Dacă ai încercat toate variantele şi tot nu reuşeşti să economiseşti suma dorită, roagă-i pe cei dragi să-ţi păstreze banii puşi deoparte lunar. Tentaţia de a-i cheltui impulsiv scade şi vei reuşi mai uşor să economiseşti 300 lei pe lună.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Patricia pe 2 Apr 2012, 13:56
    cine poate...

    Cunosc un cuplu de 4 copii, un singur salariat...amandoi fumatori...in fiecare zi beau numai suc acidulat din comert si se plang toata ziua ca nu au bani pt copiiiiiiiiii...pentru ei sunt sfaturile astea......cunosc persoane care nu au bani de o rata de 200 lei dar fumeaza......Rusineeeeeeeeeeeeeeee!

    0
    0

  • Laura pe 20 Mar 2012, 11:54
    buget

    Hahahaha....1000lei e destul de mult....dar din 600lei din care 300 lei e ceareul pe luna, mai poti economisi 300lei?

    2
    0

  • arhi pe 20 Mar 2012, 09:28
    ha.ha..

    Scuze pt. greseala"bogati".

    1
    0

  • arhi pe 20 Mar 2012, 09:26
    ha.ha.ha....

    Oare si din 1000lei pe luna poti economisi 300? dupa ce -ti achiti toate darile?medicamente, telefon, apa, curent...etc.. Gatesc, nu beau sucuri sau energizante, nu fumez..asa ca renuntati la astfel de sfaturi....iar cei boagti stiu ei ce sa faca!

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod