Amenajarea unui apartament de doua camere

Astazi va propunem cateva sugestii de amenajare a unui apartament de bloc de doua camere, care nu este, cum se intampla de obicei, pe placul proprietarilor. Designerul Luciana Toma...

Astazi va propunem cateva sugestii de amenajare a unui apartament de bloc de doua camere, care nu este, cum se intampla de obicei, pe placul proprietarilor. Designerul Luciana Toma explica ce amenajari si sugestii a adus acestui spatiu.

Multe din aceste apartamente sunt prea putin luminate, cu multi pereti si usi ce blocheaza lumina sa patrunda in locuinta. Ca designer, rolul meu este de a discuta intai cu proprietarul ce-si doreste si apoi sa iau deciziile cele mai indicate.

Proprietarul apartamentului dorea o camera mare de zi care sa cuprinda si corpuri de bucatarie si toate aparatele necesare acesteia (aragaz, hota, masina de spalat care nu ar fi incaput in baie aceasta avand un spatiu mult prea mic, chiuveta, cuptor cu microunde, etc), precum si un blat care ar fi putut lua forma unui bar eventual care sa poata fi locul unde se va lua masa.

In spatiul de camera propriu zis dorea ceva simplu: doua fotolii, un suport de televizor. Un alt lucru de care s-a tinut cont a fost faptul ca dorea ca tavanul din camera si cel din bucatarie sa coboare cu o portiune falsa care sa cuprinda si spoturi.Sugestia mea este, daca doriti sa va aranjati casa in spiritul acestor dorinte, sa spargeti peretii dintre camera de zi si bucatarie precum si cei dinspre debara. O problema s-a ivit atunci cand intr-unul din peretii de la debara care dadea spre interiorul bucatariei s-au gasit tevile de apa. Acestea s-au inconjurat de ziduri de rigips creindu-se un stalp din podea pina in tavan, care a fost "legat" de corpurile de mobilier de bucatarie printr-un corp cu etajere.

Tot in legatura cu acest stalp a fost gandita si partea de blat de bar care avea si o etajera cu spoturi deasupra care se prindea de o parte de peretele stalpului si in cealata parte era sustinuta de un stalp de inox de care se puteau agata diferite etajere pentru pahare, servetele.In spatiul camerei de zi au fost asezate doua fotolii, o canapea si o masuta. S-a gandit amenajarea unui tavan fals care sa aiba aceasi linie ce despartea parchetul de gresia din bucatarie. La dorinta proprietarului culorile folosite atat pentru mobilier cat si pentru decorarea peretilor au fost albastru si orange si nuante ale acestora.
Propunerea mea a fost culoarea verde.

Pentru spatiul dedicat dormitorului s-a dorit ceva simplu, locul nepermitind o desfasurare ampla a mobilierului. S-a creat un ansamblu alcatuit din pat si noptiere deasupra lor tavanul coborind cu o treapta care prin lumina spoturilor atent pozitionate da o anumita intimitate camerei. Tablourile de pe pereti atent selectionate vor contribui la crearea unei atmosfere calde si intima.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • calugareanu loredana pe 20 Mar 2008, 08:03
    amenajare

    am si eu o problema,urmeaza sa ma mut in casa noua si nu stiu cum sa combin culorile adica am luat parchet bambus galbui in sufragerie si nu stiu cu ce sa il asortez cu uisile sau cu mobila ,mobila as vrea sa fie wenghe si la aceste culori cam ce culoare as putea face in camera? multumesc anticipat,

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod