5 feluri inedite de a găti curcanul pentru Crăciun

4 din 6

Piept de curcan umplut cu vișine și cârnați

Pentru această rețetă simplă ai nevoie de un piept de curcan, un amestec de vișine conservate și cârnați, aproximativ 150 de grame de unt nesărat, la temperaturi camerei, sare, piper și oregano.

Pieptul de curcan se curăță de piele, se dezosează și se filetează. Pe partea interioară se așază uniform umplutura de vișine și cârnați, apoi se rulează și se leagă cu sfoară de bucătărie. Se masează pe toate părțile cu unt, se condimentează cu sare și piper, se învelește înapoi în piele, se pune într-un tifon legat la ambele capete și se introduce la cuptor pentru 70-80 de minute sau până ce temperatura interioară a cărnii ajunge la 70 de grade.

Se scoate din cuptor și se lasă timp de 10 minute, până ce temperatura interioară va urca spre 80 de grade. Apoi se scoate pieptul din bucata de tifon, se taie în felii groase de 4-5 cm și se garnisește cu oregano.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod