10 trucuri pentru a schimba ieftin și eficient aspectul camerei copilului tău

E bine ca spațiul în care cel mic își petrece mare parte din timp să fie amenajat ca un perimetru de joacă şi descoperiri. Culorile au un rol important.

Copiii sunt creativi și dinamici. Sunt atrași de orice e nou, iar schimbarea le dezvoltă imaginația și creativitatea. Camera lor, în care își petrec mare parte din timp, e bine să fie amenajată ca un perimetru de joacă şi descoperiri.

Culorile au un rol important din acest punct de vedere. Spre exemplu, portocaliul este una din cele mai energizante, creative și prietenoase culori, iar în paleta savana există o nuanță foarte potrivită pentru spațiile dedicate celor mici - Perfect Orange 0544G5R(90).

Poți colora chiar și un singur perete din cameră cu această nuanță, poate chiar cel din zona de activități și creație.

Fie că este pregătit pentru o fetiţă sau un băiețel, e nevoie să fie un spațiu vibrant și aerisit, astfel încât să le permită celor mici cât mai multă mişcare. Aceștia au nevoie de un loc unde pot să se joace cu liniile, culorile şi formele, în care îşi pot crea lumea lor de poveste.

Există câteva trucuri de care ne putem folosi pentru a schimba și împrospăta spațiul destinat copiilor, fără costuri prea mari.

1.    Când alegi masa pentru joacă şi activităţile creative, ar fi bine să se potrivească cu tema şi culorile camerei.
De exemplu, dacă ai ales o temă florală și o nuanță pentru pereți corai 0902R(90) savana, atunci încearcă să găseşti o masă sub formă de gărgăriţă. Pentru mai mult amuzament, plasează perne mari sau fotolii sac pe podea.

2.    Dacă nu găseşti mobilier care să fie în stilul camerei, poţi să îl decorezi împreună cu copilul tău, pictând pe masă diverse modele, astfel încât să se integreze şi să fie pe placul celui mic. Asortează totul cu un covor moale şi uşor de curăţat, pe podeaua alunecoasă şi tare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod