Afla daca-ti place jobul tau!

Te duci zilnic la serviciu si la un moment dat parca ai vrea sa incerci si altceva, un alt job, care sa te provoace mai mult?
Te duci zilnic la serviciu si la un moment dat parca ai vrea sa incerci si altceva, un alt job, care sa te provoace mai mult? Sau ti se pare ca te plictisesti si ai vrea sa-ti schimbi locul de munca? Insa totusi nu esti asa de sigura ca ai vrea sa faci asta... Atunci, care sa fie solutia?

Specialistii in resurse umane spun ca cea mai la indemana rezolvare la aceasta problema este sa afli daca intr-adevar ai un job care-ti place cu adevarat si in care te regasesti sau daca, dimpotriva, trebuie sa incepi marea schimbare.

Cristina Dumitru, training consultant la VON Consulting, spune ca multi oameni se intreaba daca le place sau nu slujba lor, unii chiar in timp ce numara minutele ramase din cele opt ore pe care trebuie sa le petreaca zilnic la birou.
"Trebuie sa realizam insa ca nicaieri nu curge numai lapte si miere si multi considera ca a avea un loc de munca placut este un lux in situatia curenta. Insa de multe ori nu trebuie decat vointa, incredere si curaj pentru a descoperi ceea ce ne place cu adevarat, chiar daca aceasta inseamna sa incepem ceva nou", sustine Cristina Dumitru.

Intrebari pe care sa ti le autoadresezi


Business-coachul Alin Ghizasan spune ca este indicat sa-ti faci o lista cu cateva intrebari, la care sa meditezi si sa raspunzi sincer. De exemplu, atunci cand esti in ultimele zile de concediu, te gandesti cu drag la colegi si la ce vei face in primele zile de dupa vacanta? Dar in timpul anului, cand te intalnesti cu amicii sau cand ajungi acasa, povestesti cu entuziasm ce si cum s-a mai intamplat pe la serviciu? Dar daca ai lua mai putini bani? Ai mai sta pe postul asta? Timpul parca zboara la serviciu? Ramai si peste program? Dimineata, la trezire, te dai greu jos din pat si ai vrea sa nu te mai duci la job? Iti actualizezi CV-ul pe site-urile de recrutare?

Daca raspunsul tau este "da" la primele intrebari si "nu" la ultimele doua, atunci se poate spune ca esti in categoria femeilor care isi iubesc slujba si care se simt foarte bine, cel putin pentru moment, la locul lor de munca.
"Trebuie sa fii insa atenta la echilibrul intre job si viata personala, astfel incat balanta work-life sa nu se dezechilibreze", subliniaza Alin Ghizasan.

Ce iti doresti, de fapt?

La randul sau, Cristina Dumitru este de parere ca pentru a afla daca iti place sau nu jobul pe care il ai, in primul rand trebuie sa-ti analizezi modul prin care abordezi viata profesionala si asteptarile pe care le ai. "Pentru unii conteaza mult mediul in care isi desfasoara activitatea. Se mai poate vorbi si despre atitudinea sefului, distanta fata de casa, bonusuri, ori despre modul in care le sunt incurajate ideile noi si initiativele", spune experta.
Ea este optimista si spune ca, daca vrei si iti doresti cu adevarat, poti sa iti gasesti, mai devreme sau ma tarziu, acel job care sa te reprezinte, care sa te faca sa te trezesti dimineata cu chef de plecat de acasa.
Pentru toate acestea, crede Cristina Dumitru, trebuie doar sa afli ceea ce anume iti doresti, de fapt.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • flying_high pe 22 Sep 2010, 14:01
    serciciu

    da, intradevar imi iubesc job-ul! Acum dupa aceste intrebari am inteles acest lucru... cu toate ca mii tare greu uneori sa ma scol dimineata din pat, si nu e din cauza lucrului..:))

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod