10 obiceiuri proaste la care trebuie să renunți dacă vrei să te îmbogățești

Toată lumea vrea să se îmbogățească. Unii oameni au fost vizionari și au cumpărat Bitcoin, atunci când acesta valora doar 1$, alții muncesc din greu.
Dar oamenii bogați au ceva în comun. Indiferent dacă sunt norocoși sau doar muncesc din greu, uneori fac greșeli care îi împiedică să devină bogați. Tom Corley este un cercetător pasionat să descopere diferențele dintre obiceiurile oamenilor bogați și ale celor săraci sau care nu au prea mulți bani. El a studiat astfel de grupuri timp de 5 ani și a descoperit cele 10 obiceiuri proaste la care trebuie să renunți dacă vrei să te îmbogățești.


10 obiceiuri proaste la care trebuie să renunți dacă vrei să te îmbogățești


1. Eviți să faci cunoștință cu oameni noi

Oamenii bogați adoră să întâlnească oameni noi. 68% dintre oamenii bogați au declarat că le place să facă cunoștință cu alți oameni. Doar 11% dintre oamenii săraci au declarat același lucru. Cei mai mulți oameni care au dobândit stabilitatea financiară fac totul posibilul ca să creeze o impresie bună. Ei nu uită să-și felicite cunoștințele (noi și vechi) cu ocazia sărbătorilor sau a altor date importante.


2. Crezi în destin

Te poți baza pe noroc sau pe soartă doar atunci când ai de ales între o cămașă roșie și una albastră. Dar atunci când vine vorba despre lucruri importante, oamenii bogați cred că sunt stăpânii drumului pe care și l-au ales în viață.
Iar 90% dintre oamenii săraci dau vina pe soartă pentru ghinionul lor. Și pentru a-și îmbunătăți starea de spirit, alți investesc banii în jocuri de noroc sau bilete de loterie, în loc să-i folosească pentru a-și îmbogăți educația.


3. Îți urăști job-ul

„Iubesc ceea ce fac!” Acesta este răspunsul pe care l-au dat 85% dintre oamenii de succes. Oamenii săraci au obiceiul de a scoate în evidență dezavantajele locului de muncă. Cu o astfel de atitudine este foarte greu să-ți sporești câștigul financiar. Dacă nu-ți place locul actual de muncă ar trebui să-l schimbi, nu să te plângi!


4. Îți neglijezi sănătatea

Oamenii bogați dedică mult timp îngrijirii sănătății. Asta înseamnă controale periodice, un stil de viață sănătos, practicarea sportului (76% dinte oamenii bogați fac sport de cel puțin 4 ori pe săptămână), o dietă echilibrată și evitarea obiceiurilor culinare proaste. Dintre cei cu venituri reduse, doar 13% văd o legătură între o sănătate bună și succesul în carieră.


5. Nu-ți asumi riscuri

Doar 6% dintre oamenii cu o situație materială proastă au fost de acord cu asumarea riscurilor pentru a-și îmbunătăți situația financiară. De partea cealaltă, mai mult de 50% dintre oamenii bogați au fost de accord să-și asume aceleași riscuri.
Mai mult decât atât, mulți oameni bogați au remarcat că au avut eșecuri financiare cel puțin o dată în viață ca urmare a riscurilor asumate, dar au încercat să le depășească în loc să se cramponeze de ele.


6. Te uiți la emisiuni reality-show

78% dintre persoanele cu venituri reduse preferă emisiunile care au ca subiect viața privată a altor oameni. De partea cealaltă, doar 6% dintre oamenii bogați urmăresc astfel de emisiuni. Trebuie menționat că, în general, oamenii bogați nu se uită la televizor, mulți dintre ei dedicând televizorului mai puțin de o oră zilnic. Situația este la fel și în ceea ce privește navigarea pe internet: oamenii de succes petrec mai puțin de o oră pe zi în fața calculatorului, dacă acest lucru nu are legătură cu munca pe care o prestează.


7. Nu citești cărți

Fiodor Dostoievski spunea că „dacă nu citești, atunci nu gândești”, iar 88% dintre oamenii bogați care au participat la studiu au fost de acord cu această afirmație. Acești oameni citesc cărți despre dezvoltarea personală, literatură de specialitate și cărți cu subiecte istorice timp de cel puțin 30 de minute în fiecare zi.
Doar 2% dintre oamenii cu venituri mici dedică același interval de timp cititului.


8. Te trezești târziu

Mai mult de jumătate dintre oamenii de afaceri cu venituri mari, care au făcut parte din studiul lui Tom Corley, se trezeau cu cel puțin 3 ore înainte de începutul zilei de lucru, adică în jurul orelor 05:00. Ei își petrec dimineața plănuind lucrurile pe care le au de făcut, se ocupă de proiectele personale (dacă lucrează pentru companii mari) și fac sport. Mulți oameni de succes alocă 10-15 minute pentru meditație sau pur și simplu se gândesc în liniște la un anumit lucru. Trezitul devreme nu înseamnă să dormi puțin. 89% dintre oamenii bogați dorm 7-8 ore pe noapte și merg la culcare în intervalul optim recomandat, între orele 21:00 - 22:00.



9. Te împrietenești cu oamenii „toxici”

96% dintre oamenii care trăiesc de la un salariu la altul cunosc cel puțin o persoană care adoră să se plângă sau să bârfească. Oamenii de succes nu comunică cu oamenii negativiști ci cu acei oameni care îi inspiră să facă lucruri bune. Poți spori cu ușurință numărul oamenilor cu influență pozitivă din jurul tău mergând la evenimente culturale, făcând muncă de voluntariat sau devenind membru al unui ONG și participând la acțiunile organizate de această organizație.
Și ar trebui să-ți dedici mai mult timp ție însăți până găsești acei oameni în care să merite să-ți investești timpul. 



10. Cheltui prea mulți bani

Cei mai mulți dintre oamenii săraci cheltuiesc mai mulți bani decât câștigă. Probabil cunoști oameni care își cumpără mașini scumpe, telefoane sau alte lucruri pe credit, chiar dacă nu și le permit și nici nu au nevoie de ele. Oamenii bogați se bazează de obicei pe sistemul distribuției veniturilor: 20%, în contul de economii, 25%, pentru plata ratelor sau a chiriei, 15% pentru mâncare, 10% pentru petrecerea timpului liber, 5% pentru întreținerea mașinii, iar restul banilor sunt cheltuiți pentru haine, servicii medicale și educație. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod