10 idei pentru un job part-time

Chiar si in vremuri de criza financiara poti sa-ti iei un job part-time, mai ales daca esti student sau daca ai nevoie de un venit suplimentar. O simpla navigare pe site-urile de profil si utilizarea...

Chiar si in vremuri de criza financiara poti sa-ti iei un job part-time, mai ales daca esti student sau daca ai nevoie de un venit suplimentar.

O simpla navigare pe site-urile de profil si utilizarea “networkingului” vor fi de ajuns pentru a intelege ca ai la indemana suficiente optiuni.

Poti lucra in vanzari, in asigurari, in call-center, in distributie sau in organizare de evenimente. De fapt, aproape orice domeniu de activitate are la dispozitie slujbe cu jumatate de norma, dedicate in special incepatorilor.

Expertii in resurse umane recomanda sa nu te concentrezi pe gasirea unui job oarecare, ci pe unul dintr-un domeniu de activitate care-ti place.

“Vei progresa mult mai repede daca vei face ceva cu pasiune. Vei fi remarcata si, in scurt timp, angajatorul s-ar putea sa-ti propuna sa lucrezi cu norma intreaga”, argumenteaza Alin Ghizasan, business-coach.

De aceea, inainte de a incepe sa candidezi pentru un job part-time, mai spune expertul, gandeste-te ce anume iti place sa faci si la ce crezi ca te pricepi foarte bine.

Joburi part time: Iata cateva solutii:


1. Organizator de petreceri
De exemplu, daca ai pus la cale cu succes petrecerea surpriza a unui prieten, s-ar putea sa faci fata cu brio intr-o companie care se ocupa cu organizarea de evenimente. Sau ai putea sa te distrezi la petrecerile pentru prichindei, unde ai juca rolul unui clown.

2. Curier
In cazul in care iti place sa mergi cu bicicleta, o solutie ar fi sa-ti depui CV-ul la firmele de curierat rapid. De regula, ele au nevoie in permanenta de oameni “de teren”, seriosi, constiinciosi si responsabili.

3. Distribuitor de cosmetice
Decat sa-ti iei produsele cosmetice de la prietenele tale, care lucreaza in diverse sisteme de marketing multilevel, mai bine intra in “reteaua” lor si vinde si distribuie, la randul tau, produsele.



4. Call-center
Sa vinzi prin telefon sau sa dai relatii clientilor nu poate sa fie atat de greu, mai ales daca iti place sa comunici, esti calma, rabdatoare si insistenta (dar in limita bunului simt).Daca stii si doua limbi straine, esti candidatul ideal!

5. Job part time: Agent de asigurari
Un astfel de job part-time este ideal daca nu vrei sa ai un program fix. Aici tu esti cea care stabileste programul. Castigul depinde de cate ore alegi sa dedici, zilnic, acestei activitati, si de cat de serios iti faci treaba. Desigur, un agent de asigurari trebuie sa stapaneasca arta convingerii si sa-si cunoasca extrem de bine produsele, pentru a putea raspunde la toate intrebarile clientilor.

6. Promotor
Nu trebuie sa fii neaparat model ca sa obtii o astfel de slujba. Insa este necesar sa ai un aspect ingrijit. In fond, lucrezi cu oamenii si trebuie sa stii sa te faci placuta.
Indiferent ca imparti pliante sau ca prezinti produse noi in marile magazine, comunicarea trebuie sa fie la cote maxime.

7. Hostess
E un job relativ usor. De regula, trebuie sa primesti invitatii de la o petrecere sau de la un eveniment – o expozitie, o deschidere de restaurant. Pentru a ocupa un astfel de post, trebuie sa fii prezentabila, amabila, comunicativa.

8. Secretara
Nu este obligatoriu sa tintesti un post de “assistant manager” la o multinationala. Poti incerca si la asociatiile neguvernamentale sau la companiile mici, care nu au nevoie de o secretara “full-time”. Cauta pe Internet firmele cu pana la 10 angajati si scrie-le un e-mail in care sa-ti exprimi disponibilitatea de a lucra patru ore.

9.  Job part time: Bona

Daca iti plac copiii, ce poate fi mai simplu? Copii cu parinti ocupati, in cautarea unei bone iubitoare sunt peste tot.

Chiar si printre vecinii tai! O scurta conversatie cu administratorul blocului va fi de ajuns pentru a afla cine are nevoie de supraveghere pentru copii.

10. Supraveghetor pentru animale
Nu numai copiii au nevoie de bona, ci si animalele care raman singure acasa, in timp ce stapanii sunt plecati la serviciu. Daca te vei dovedi serioasa si vei fi si organizata, ai putea chiar sa ai mai multi clienti, astfel incat in cele patru ore pe care le aloci slujbei part-time, sa plimbi mai multi caini, nu doar unul.

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Roxana pe 5 Sep 2023, 14:36
    Secretara part time

    Bună am lucrat online numai cu revolutul secretara mie mi se dădea niște bani iar eu făceam tranzactia clienților as dori un post dacă este liber

    0
    0

  • rotciv_popescu pe 19 Dec 2009, 23:09
    Afacere

    Incercati afacere MLM exemplu: Descrierea firmei: Compania, in plina dezvoltare, cu o crestere de 85% pe primul trimestru al anului fata de primul trimestru 2008 (cred ca pentru situatia economica actuala e ceva nemaipomenit), comercializeaza produse de parfumerie, cosmetice si bijuterii prin sistemul de vanzari directe. Produsele sunt la preturi mai mici decat ale companiile competitoare, deci oricine isi permite sa cumpere produsele Metropolitan. Pentru mai multe detalii accesati situl : www.ctg.ro Descrierea postului: Distributia de produse de parfumerie, cosmetice si bijuterii prin sistemul de vanzari directe. Selectarea de noi colaboratori, instruirea si coordonarea acestora. Pentru catalog de produse si lista de preturi accesati situl : www.ctg.ro Pentru inscriere gratuita direct pe site veti avea nevoie de un cod : PV1eyON0 (scrieti codul selectand cu copy/paste pentru a nu gresi) Cerinte: Desi este foarte usor sa va inregistrati, as dori sa va enumar inainte cateva cerinte: Peste 18 ani, fara limita de varsta, ambitie, perseverenta, pragmatism, putere de convingere Se pune accent pe afacere nu pe vanzare (asta daca vrei sa castigi) Cunostinte minime de navigare pe internet Experienta anterioara nu constitue un atu sau avantaj Nu se impune target lunar (nu exista deci volum de vanzare obligatoriu). Fiecare lucreaza cat si cand doreste. Castigul este dinamic, functie de activitatea desfasurata Oferta (bonusuri, beneficii): Schimba-ti viata In timp ce Dumneavoastra va veti hotara ca suntem cea mai buna alegere va voi arata cateva beneficii: Inscriere Gratuita Suport pentru derularea afacerii in sistemul de vanzari directe. Program flexibil, ideal part time. Comision de 25 - 30% din vanzari si bonusuri Castiguri minime intre 50-350 EURO lunar in functie de activitate Suplimentar, castig pana la 10% din vanzarile lunare ale retelei create, in functie de performanta acesteia vpopescu58@yahoo.com

    0
    0

  • alex pe 9 Dec 2009, 14:35
    Incercati asta

    Ai calculator? Ai net? Vrei sa-l folosesti cat de cat productiv? Da clik sau copy&paste pe http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=mart21 si fa-ti cont! Site-ul te plateste pentru ca tu sa iti spui parerea despre alte site-uri care iti sunt date acolo! pt asta te plateste cu 1 pana la 25$( majoriatatea sunt de 4$) si iti ia cam 5-10 minute pentru fiecare!

    0
    0

  • Scrie Articole pe 30 Apr 2009, 22:59
    Scrie Articole

    Fa bani de acasa scriind articole. www.scriearticole.wordpress.com

    0
    0

  • Cristina pe 29 Apr 2009, 16:09
    munca la domiciliu

    as dori unele sfaturi pentru a cauta o meserie pe care sa o pot defasura la domiciliu sau cu un program flexibil, ceea ce mi se apre destul de greu de gasit. Am inceput sa ma gandesc sa deschid un magazin on-line, dar am nevoie de sfaturi, nu stiu daca dv mi le-ati putea da, eu incerc totusi; va rog, ce ma puteti sfatui? Va multumesc.

    0
    0

  • jean valjean pe 13 Mar 2009, 14:08
    uimitor!

    ce nu inteleg eu e de ce autoarea acestui articol sugereaza ca studentii sa isi ia joburi part-time care sa necesite IQ cat mai scazut... oare asa a ajuns sa scrie dansa la eva... dupa o perioada indelungata de supraveghat catelusa doamnei bogate de la scara IV?

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod