Afaceri cu bune maniere

La 26 de ani, poate fi considerata o femeie de cariera. Oana Cretu este avocat in Baroul Bucuresti, conduce o firma de costructii, este proprietara singurei scoli...
La 26 de ani, poate fi considerata o femeie de cariera. Oana Cretueste avocat in Baroul Bucuresti, conduce o firma de costructii, esteproprietara singurei scoli de bune maniere din Romania, membru VIP alClubului Diplomatic International si se implica activ in programeleONG-urilor.

Avocata Oana Cretu crede ca reteta succesului poate fi data de integrareacat mai rapida in "lumea reala" si gasirea unui serviciu de la inceputulstudentiei. "Nu poti deveni lider peste noapte. Nu trebuie sa iti fiefrica sa pornesti de jos, pentru ca asta e singura modalitate de aajunge intr-o pozitie buna", spune ea. Daca pana in 1999 a lucrat cavoluntara in cadrul asociatiilor din Romania, dupa terminarea facultatii,s-a implicat in organizatiile din strainatate si a participat frecventla seminariile de la Helsinki, Paris, Strasbourg sau Viena.

Oana iubeste meseria de avocat, pentru care, daca vrei sa ai succes,spune ea, trebuie sa iti cultivi un cerc social si sa nu pierzi nici oocazie de a te face cunoscut.
Si, pentru ca este o persoana deschisa lanou, a infiintat o firma care se ocupa cu producerea si comercializareamaterialelor de constructii, dar si de ridicarea caselor.

Este unul dintre cei o suta de membri ai Clubului Diplomatic Roman si,mai mult decat atat, consilierul presedintelui clubului. In aceastacalitate detine si un pasaport diplomatic, beneficiind, prin urmare,de anumite facilitati, cum ar fi evitarea formalitatilor la vama siobtinerea vizei fara probleme. In calitate de membra a clubului, Oanaare posibilitatea de a participa la anumite intalniri exclusiviste saucare se desfasoara cu usile inchise, din tara sau strainatate.

Modelul in viata i-a fost oferit de mama ei, Luminita Gheorghiu,de profesie tot avocat, care acum este ministru secretar de stat inMinisterul Sanatatii si Familiei.
Oana marturisteste: "Am incercat tottimpul sa o multumesc. M-as fi simtit marunta daca nu reuseam tot ceam realizat pana acum, cand stiu cat de mult a muncit ea. A fost unparinte exigent si multi ani nu am inteles de ce. Acum, insa, stiu caa fost spre binele meu".

Oana Cretu a hotarat sa readuca in actualitate traditia scolilor in carese studiaza bunele maniere. Asa ca a infiintat "Oana Elite". "Vreau catinerii din tara noastra sa aibe preocupari interesante si un comportamentelevat", spune fondatoarea scolii. Pentru ca, intr-o lume in care se daimportanta aparentelor, bunele maniere reprezinta o adevarata carte devizita.

Ea spune ca in Romania deschiderea unei astfel de scoli nu este oafacere. Cursurile costa un milion de lei, dar pretul lor real este deminim doua sute de dolari: "La scolile de fotomodele se perinda sutede copii.
Vinovati sunt parintii, care nu constientizeaza ca in acestelocuri copiii lor nu invata nimic despre bunele maniere, decat pasii dedefilare pe podium".

Oana Cretu este o femeie moderna, cu gusturi rafinate. Este pasionatade designul ambiental, de plantele ornamentale (bonsai, iuca, feriga)si alte ornamente naturale (scoici, pietre de rau, minerale, corali,radacini de copac). In viitorul apropiat s-ar putea ca aceste hobby-urisa se transforme intr-o noua afacere: in gandul ei, ornamentele naturales-au transformat deja in podoabe unicat, sau, daca nu, in piese dearanjament interior.

Poarta o eticheta de calitate!
Cei care considera ca niciodata nu e prea tarziu sa iti perfectionezibunele maniere au ocazia sa afle totul despre vestimentatie, dans desocietate, dictie si oratorie, tinuta, machiaj si cosmetica, comportamentin societate si familie, maniere in afaceri, in diplomatie, precum sinotiuni generale de drept.
Printre profesorii Scolii de Bune Maniere"Ona Elite", se numara Adriana Trandafir, actrita la Teatrul Odeon,Ileana Iliescu, celebra prim balerina si profesorul Aurelia Marinescu,autoarea cartii "Codul bunelor maniere". Cursantii vor invata sa-siingrijeasca tenul si sa asorteze culorile, sub indrumarea Ancai Ursu,consilier pe probleme estetice la "Oana Elite".
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • stancu adrian pe 23 Apr 2011, 17:36
    VINE IEPUREȘUL!

    Pregăteşte masa.VINE IEPURAŞUL! Vesteşte venirea primăverii,reînvierea naturii.Catharsisul comuniunii .Reînceperea unui nou ciclu al existenţei a întregii naturi. Sărbători cu bine,covor de flori să îţi fie drumul primăverii ce se aştern în calea spre templul fericirii. (pshiaris,azi ,23 04 1011)

    1
    0

  • moromete pe 5 Feb 2011, 03:05
    ?

    acord meditatii in acest domeniu . preturi rezonabile

    2
    0

  • anghel sebastian pe 4 Feb 2011, 19:45
    mai exista aceasta scoala

    as dori sa pot sa iau legatura cu cretu oana daca se poate este o persoana greu de gasit

    0
    1

  • Georgiana pe 2 Iul 2009, 18:32
    date despre scoala

    Buna ! Si eu sunt interesata daca mai exista Scoala de bune maniere :D si care sunt tarifele. Cu cine pot lua legatura pentru mai multe informatii? Multumesc!

    0
    2

  • karina pe 27 Mai 2009, 22:53
    intrebare

    Mai exista aceasta scoala de bune maniere? As dori sa aflu datele de contact! Multumesc!

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod