Începi să lucrezi înainte de 10 dimineața? Oamenii de știință spun că acest obicei este asemănător cu tortura

Constatările doctorului Paul Kelley, cercetător la Universitatea Oxford, indică faptul că cea mai comună formă de tortură din zilele noastre este faptul că trebuie să ne trezim și să mergem la birou înainte de ora 10 dimineața.
Din păcate, cei mai mulți dintre noi fac parte din grupul de persoane care se trezesc zilnic prea devreme și încep să lucreze. Iată de ce te torturezi când începi să lucrezi înainte de 10 dimineața și ce s-ar întâmpla dacă ai începe munca după această oră!

De ce cred oamenii de știință că te torturezi atunci când începi să lucrezi înainte de 10 dimineață?


Corpul uman funcționează cu ajutorul cronometrului biologic, numit ritmul circadian sau ceasul corpului. Acest ciclu programat genetic reglementează nivelul de energie, producția de hormoni, funcția creierului și percepția timpului.

Cercetarea a arătat că ne torturăm corpul prin trezirea devreme și începerea lucrului înainte de 10 dimineața, deoarece ne este afectat ritmul circadian și tulburat echilibrul corpului.
Nu putem schimba ritmul nostru de 24 de ore. Nu poți învăța să te trezești la o anumită oră. Ficatul tău și inima ta au modele diferite și le ceri să le schimbe la două - trei ore.

Ziua de lucru de 8 ore a fost introdusă la începutul secolului al XX-lea, împreună cu productivitatea din fabrici de 24/7. Acest lucru însă nu ia în considerare ceasul natural al corpului uman. Mai mult, în timpurile străvechi, corpurile noastre au evoluat în jurul ciclului zilnic al luminii solare, nu în jurul acestor strategii moderne.
Avem o societate privată de somn. Aceasta este o problemă internațională. Toată lumea suferă, când nu ar trebui.

Unii cercetători au sugerat ca școlile să nu mai înceapă la 08:30, ci la 10:00. Această teorie a fost testată la o școală, iar după un timp, participarea și productivitatea generală a elevilor au crescut semnificativ, iar notele au crescut drastic.

Îți poți imagina îmbunătățirile care ar putea apărea dacă am introduce această schimbare în toate sectoarele societății moderne? Am fi plini de energie, productivi, concentrați și fericiți, în loc să fim obosiți și dependenți de cafea.
Persoanele care sunt forțate să lucreze înainte de ora 10 dimineața sunt expuse la stres emoțional și fizic și suferă de diverse probleme de sănătate.

Din cauza acestui lucru, oamenii beau mai mult de trei căni de cafea în fiecare zi și încearcă tot ce le stă în putință să arate bine și să rămână vigilenți pe tot parcursul zilei. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod