Poate fi Internetul angajatul nostru?

Daca exista pe lume software care sa ne usureze viata si sa ne rezolve o multitudine de probleme din varii domenii, de ce nu am apela la un astfel...
Daca exista pe lume software care sa ne usureze viata si sa ne rezolveo multitudine de probleme din varii domenii, de ce nu am apela la unastfel de suport si in domeniul resurselor umane?

Si oare Internetul, aceasta inventie care a revolutionat lumea, nupoate sa fie exploatat in asa fel incat sa actioneze ca un angajat alnostru care sa ne ofere solutii viabile pentru atingerea unui obiectivde business?
Raspunsul este afirmativ la ambele intrebari. Exista solutii softwarecare sa ne ajute in managementul resurselor umane, iar cele mai noisi inovatoare dintre acestea sunt concepute in tehnologie web, fiinddestinate unei existente in Internet sau Intranet.
Din ce in ce maimulte companii care isi pun problema reducerii costurilor si cresteriiproductivitatii apeleaza la astfel de solutii. Salarizarea, pontajul,recrutarea, evaluarea performantei, gestionarea trainingurilor, abeneficiilor acordate angajatilor, a organigramelor companiei sunt doarcateva dintre aspectele care pot fi tratate prin solutii web.

Cum anume punem Internetul la treaba pentru noi? Simplu. Inlocuindachizitia de licente software, in general destul de usturatoare labuget, cu software-ul oferit ca serviciu, peste Internet, pe baza deabonament lunar.
Modelul se numeste ASP (Application Service Provider)si este din ce in ce mai apreciat pe piata internationala. Treptat elprinde teren si in Romania, pe masura ce organizatiile constientizeazatot mai mult avantajul de a avea Internetul de partea lor.

Asta inseamna ca putem sa beneficiem de aplicatii complexe si permanentactualizate, fara sa investim bani in licente costisitoare, hardware,infrastructura si personal IT care sa le intretina, in schimbul unuicost lunar accesibil si previzibil care sa ne asigure "inchirierea"aplicatiilor pe care ni le dorim.
Obiectiile de genul "Internetul nu estesigur" pot fi destul de usor demitizate prin implementarea a numeroasemecanisme de securitate, aceleasi ca si pentru Internet Banking, folositdeja pe scara larga in toata lumea. Astfel putem fi siguri ca datelenoastre sunt in siguranta si raman confidentiale.

Cui se adreseaza solutiile web-based? Prin modelul ASP, orice organizatie- indiferent de dimensiune - poate beneficia de un sistem performant deHR management, costurile fiind proportionale cu numarul de angajati.Si daca ne putem permite costul unei cafele pe luna pentru angajati,atunci ne vom permite si astfel de solutii software performante, care nunumai ca vor rezolva multe probleme, dar vor mari considerabil eficientasi vor creste motivarea oamenilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod