In cautarea desavarsirii profesionale...

Se apropie sfarsitul unui nou an si, asa cum se intampla multora dintre noi in aceasta perioada, suntem inclinate mai mult spre reflectie, spre a face bilanturi, a trage concluzii si a ne propune rezolutii...
Se apropie sfarsitul unui nou an si, asa cum se intampla multora dintre noi in aceasta perioada, suntem inclinate mai mult spre reflectie, spre a face bilanturi, a trage concluzii si a ne propune rezolutii pentru anul care vine. Uneori, dupa ce tragi linie si faci socoteala, esti multumita de rezultat. Bineinteles, este intotdeauna loc de mai bine, dar, per ansamblu, se poate spune ca balanta inclina in favoarea ta.

Aceasta este o posibila situatie; alta ipoteza ar putea fi aceea de a nu fi deloc satisfacuta din punct de vedere profesional si a decide ca in noul an sa faci o schimbare radicala; ori, pur si simplu, nu e nici mai bine, nici mai rau decat alte dati.
Dar aceasta din urma varianta este destul de putin probabila, pentru ca, in general vorbind, mediul profesional de astazi este foarte dinamic si ii forteaza pe toti sa intre in joc, sa-si asume riscuri si sa incerce sa-si depaseasca limitele.

Pe de alta parte, fiecare dintre noi are, undeva, in adancul sufletului, cel putin un vis de ordin profesional. De multe ori, acesta pare o utopie si, despre oricare dintre situatiile de mai sus ar fi vorba, cand facem bilantul, ajungem la concluzia ca suntem inca departe de el.
Oare de ce? Teama? Neincrederea in sine? Lipsa unor aptitudini specifice necesare? Experienta insuficienta?

Niciuna dintre aceste piedici nu este de nedepasit, la o adica. Aceasta, daca avem curaj sa trecem propriu-zis la treaba, sa facem mai mult decat sa visam. Site-ul successful-blog.com iti recomanda, printre altele, sa asterni pe hartie ceea ce iti doresti. Scrie despre visul tau si detaliaza, tot in scris, modalitatile la care te-ai gandit in vederea realizarii acestuia. Gandurile zboara atat de repede si atentia ne e distrasa atat de usor...
dar, pe masura ce scrii, simti cum ideile se cristalizeaza tot mai bine si intrevezi noi posibilitati.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod