YikeBike: bicicleta electrica

Cu masina e foarte usor sa te deplasezi, dar consuma destul de mult combustibil si risti sa stai blocata in trafic ore in sir.
Cu masina e foarte usor sa te deplasezi, dar consuma destul de mult combustibil si risti sa stai blocata in trafic ore in sir. Cu bicicleta clasica trebuie sa transpiri ca sa ajungi din punctul A in punctul B. Motocicletele, mopedele si scuterele consuma si ele si ca sa le conduci iti trebuie permis de conducere. Mijloacele de transport in comun sunt aglomerate si te tin in trafic la fel de mult ca si masina. Pe jos... mergi doar atunci cand nu te grabesti. Ce mai ramane? Bicicleta electrica.

YikeBike iti arata cum sa folosesti tehnologia pentru a scapa de problemele cauzate de traficul congestionat, poluarea si agitatia din oras.


YikeBike a fost gandita de un grup de antreprenori de succes, si este raspunsul la urmatoarele intrebari:
  • Care este cel mai simplu mod de a ajunge din punctul A in punctul B cu ajutorul unei masinarii?
  • Care este cea mai mica roata pe care poti calatori in siguranta, stabil si confortabil?
  • Se poate crea un mijloc de transport suficient de mic incat sa poata fi "carat" oriunde in oras?
  • Poate un astfel de mijloc de transport sa fie suficient de mic incat sa incapa intr-o geanta?

Asa s-a nascut conceptul de YikeBike, in fapt o "unicicleta", pentru ca roata mare este cea pe care se bazeaza. YikeBike este ideala pentru persoanele care fac naveta sau au de petrecut mult timp in trafic.
YikeBike este atat de mica, incat o poti impaturi si va incapea in propria-i geanta, iar tu o poti lua cu tine oriunde. Scapi, astfel, de traficul aglomerat, dar nu trebuie sa-ti faci griji daca de la statia de metrou mai ai de mers pana acasa. Avand bicicleta cu tine, o poti pune in functiune oricand. Nu mai dai bani pe benzina, nu-ti bati capul cu asigurari, reparatii, intretinere, YikeBike nu ocupa spatiu si nici locul de parcare nu mai este o problema.

Cu YikeBike te poti deplasa de trei ori mai rapid decat ai face-o pe jos, dar nu poti face drumuri mai lungi de 10 kilometri sau cu o durata mai mare de 30 de minute.

Cadrul bicicletei este realizat din carbon, asa ca greutatea ei este de mai putin de 10 kilograme.
Motorul cu care este echipata YikeBike atinge viteza maxima de 20 de kilometri/ora. Bateria cu care functioneaza bicicleta are nevoie de doar 20 de minute pentru a se incarca la 80 la suta din capacitate. Bateria poate fi reincarcata de peste 1.000 de ori.

YikeBike poate fi folosita de persoane cu o inaltime cuprinsa intre 1,60 si 1,95 metri si suporta o greutate maxima de 100 de kilograme. Dimensiunile bicicletei "impachetate" sunt de 15 x 60 x 60 de centimetri.

Inainte de a te indragosti de YikeBike, ar trebui sa stii doua lucruri: ca aceasta nu este inca disponibila decat pentru precomanda (primele 100 de biciclete comandate vor fi livrate la mijlocul anului 2010) si ca pretul unei astfel de bijuterii urbane variaza intre 3.500 si 3.900 de euro.
Tarile in care YikeBike va fi vanduta initial sunt Marea Britanie, Germania, Franta, Olanda, Italia, Spania, Irlanda, Danemarca, Belgia, Elvetia, Suedia si Noua Zeelanda. Daca iti doresti cu adevarat una, o poti rezerva - contra sumei de 100 de euro - pe site-ul yikebike.com.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod