Netbook-uri pentru toate gusturile

Intr-o vreme, laptopurile mari, cu diagonala de 15 sau chiar 17 inch, au fost la moda pentru ca ofereau mai multa "putere de calcul" decat cele mici si bateriile acestora tineau cu mult mai mult decat cele a unui laptop mai mic.
Intr-o vreme, laptopurile mari, cu diagonala de 15 sau chiar 17 inch, au fost la moda pentru ca ofereau mai multa "putere de calcul" decat cele mici si bateriile acestora tineau cu mult mai mult decat cele a unui laptop mai mic. In plus, una e sa urmaresti un film pe un ecran mare si alta sa te chinui cu un ecran mititel.

Acum se vand "ca painea calda" netbook-urile, laptopuri cu diagonala de 10 inch, create special pentru navigarea pe Internet de oriunde. Dimensiunile netbook-urilor sunt cam cat cele ale unei carti (nu te gandi la vechea colectie "Biblioteca pentru toti", sunt ceva mai mari, dar mai mici decat o revista glossy, de exemplu), lucru care le face extrem de usor de transportat.


Laptopuri in culori, pentru doamne si domnisoare


"    Special pentru femei, HP a creat laptopul rosu HP Mini Vivienne Tam, al carui design a fost realizat in colaborare cu Vivienne Tam si despre care poti citi aici. Pretul acestui netbook in magazinele online din Romania este de aproximativ 2.100 de lei.

"    Un alt laptop gandit pentru femei este Dell Mini - si acesta tot rosu. Dell Mini 10 este echipat cu procesor Intel Atom 1600 GHz, are diagonala de 10,1 inch, hard disk de 160 GB si memorie RAM de 1 GB. Cantareste 1,2 kilograme si are baterie cu 3 celule. Il poti cumpara din magazinele online cu 1.300 de lei, iar avantajul este ca se vinde cu sistemul de operare Windows 7 gata instalat.

"    MSI Wind U100 este un alt netbook disponibil si in culorile roz si rosu; se pare ca producatorii de laptopuri sunt convinsi ca roz si rosu sunt culorile care ne reprezinta, prin urmare, nu fac laptopuri verzi, portocalii sau mov.
Ecranul lat (wide) al lui Wind U100 de la MSI are diagonala de 10 inch, tastatura ergonomica mare (dar cat de mare poate fi o tastatura mica?), acelasi procesor Intel Atom la 1600 GHz intalnit si la Dell Mini, memorie de 512 MB sau 1 GB, hard disk de 120 sau 160 GB, webcam incorporat, baterie cu 3 sau 6 celule si multe alte dotari pe care le poti afla de pe site-ul MSI. Pretul unui Wind U100 este de aproximativ 1.500 de lei.

In ciuda aspectului lor de jucarie, netbook-urile pot fi si sobre. Astfel, Dell Mini este disponibil si in culorile albastru, negru sau alb, aceasta din urma fiind de fapt o combinatie alb-negru ce aminteste de pantofii gangsterilor americani.

Dupa succesul nebun pe care l-au avut cu primul mini-laptop Eee PC, cei de la Asus au creat o gama foarte variata de mini-laptopuri: cu diagonala de 7, 9 sau 10 si un model cu diagonala de 11,6 inch.
Dintre modelele cu diagonala de 9 inch cel mai mult iese in evidenta Disney netbook, creat pentru copii, dar nici T91 nu se lasa mai prejos, acesta fiind un netbook care se transforma in tablet PC, ecranul putand fi intors pentru o utilizare mai usoara.

Acum ai de unde alege, trebuie doar sa te hotarasti asupra modelului, eventual sa-l "imbraci" cu o husa "Mullet" de la Crumpler, gandita special pentru netbook-uri, si esti gata de drum! Fisierele tale cele mai importante "vin" cu tine si te poti conecta la Internet de aproape oriunde.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod