Microsoft a lansat Bing

Dupa lansarea motorului de cautare - care de fapt nu este un motot de cautare - WolframAlpha, Microsoft s-a grabit sa anunte lansarea noului Bing.com, motorul sau "de decizii".
Dupa lansarea motorului de cautare - care de fapt nu este un motot de cautare - WolframAlpha, Microsoft s-a grabit sa anunte lansarea noului Bing.com, motorul sau "de decizii". Nu stiu daca teama de a marturisi deschis ca Bing va fi concurentul Google i-a determinat pe cei de la Microsoft sa il denumeasca "decision engine" (motor "de decizii" si nu de cautare), cert este ca in ultima vreme au fost lansate doua motoare-care-nu-sunt-de-cautare.

Partea amuzanta este ca desi WolframAlpha si Bing sunt motoare de cautare care se vor - si probabil ca in viitor vor fi - speciale, creatorii lor se chinuie sa le spuna altfel.
"Motor decizional", "Knowledge engine" nu sunt nimic altceva decat niste motoare de cautare cu denumiri pompoase, care sper sa prinda macar o felie din tortul pe care Google il serveste, daca vrea, la micul dejun.

Dar sa vedem cu ce se lauda Bing: "La fel ca si tine, multe persoane cauta pe Internet informatii care sa le ajute in luarea deciziilor, de la cele care tin de problemele de zi cu zi, la restaurantul pe care sa il alegi pentru a manca, camera foto pe care sa o cumperi sau locul cel mai potrivit pentru a-ti petrece concediul".

Cateva dintre motivele pentru care Microsoft a simtit ca lansarea mmotorului decizional Bing era necesara:

  • Prea multa informatie: avand in vedere explozia continutului digital pe Internet, utilizatorului ii este tot mai greu sa gaseasca informatiile cu adevarat relevante pentru el;
  • Esecul cautarilor pe web: motoarele de cautare sunt bune pentru multe lucruri, dar de cele mai multe ori, butonul de intoarcere la pagina anterioara este cel pe care se efectueaza cele mai multe click-uri;
  • Sarcinile complexe si luarea deciziilor: oamenii petrec tot mai mult timp incercand sa duca sarcinile la bun sfarsit si sa ia decizii;
  • Bing promite sa afiseze cele mai bune rezultate pentru cautari, sa ofere o experienta de cautare pe web "organizata", sa simplifice sarcinile simple so sa ajute la luarea de decizii.

Pana sa ajunga acolo unde isi doreste, Bing este o idee buna, dar nici un motor de cautare - fie el decizional, inteligent sau cu un nume simpatic - nu are cum sa detroneze Google, care indexeaza permanent paginile existente pe Internet.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod