Norc.ro - Romania fotografiata in detaliu, la nivelul strazii

Lansat la sfarsitul lunii ianuarie, site-ul norc.ro este primul serviciu de tip "street view" suta la suta romanesc. Probabil ca esti familiarizata cu Google Street View, un serviciu oferit de...
Lansat la sfarsitul lunii ianuarie, site-ul norc.ro este primul serviciu de tip "street view" suta la suta romanesc. Probabil ca esti familiarizata cu Google Street View, un serviciu oferit de Google Maps si Google Earth, cu ajutorul caruia pot fi vizualizate strazile marilor orase ale lumii.

Norc ofera imagini panoramice consecutive realizate in orase din Romania, Polonia, Austria, Cehia, Slovacia si Rusia. Cu ajutorul serviciului Google Earth, site-ul www.norc.ro ofera posibilitatea de a naviga catre orasul si chiar strada pe care vrei sa o vezi fotografiata.

In Romania, orasele mari care au fost deja fotografiate in vara anului 2008 sunt: Bucuresti, Pitesti, Brasov, Constanta, Cluj-Napoca, Targoviste, Iasi, Ploiesti, Sibiu si Timisoara.

Pe langa aceste orase, mai multe localitati din imprejurimi au fost fotografiate si sunt disponibile pe site-ul norc.ro.
Imaginile puse la dispozitia vizitatorilor sunt realizate pe baza unei tehnologii proprietare de producere de panorame geo-referentiate la nivel de strada, sistem cunoscut si sub denumirea de "street-view" sau "street-level imaging". Tehnologia consta in utilizarea unor autoturisme pe care s-a montat cate un dispozitiv de fotografiere panoramica de conceptie proprie, corelat cu un sistem de pozitionare globala (GPS).

In plus fata de posibilitatea de a naviga cu ajutorul Google Earth (orasele sunt fotografiate din satelit, iar navigarea deasupra lor se face cu usurinta, folosind mouse-ul) sau Google Maps (harti ale oraselor), site-ul norc.ro permite cautarea dupa numele strazilor.


Spre exemplu, pentru a localiza si vizualiza strada Gheorghe Doja din Cluj-Napoca, tasteaza cuvantul "Gheorghe", iar in partea dreapta a ferestrei de cautare, selecteaza orasul dorit. Sistemul iti va sugera cautarea dupa mai multe strazi care contin numele Gheorghe (Gheorghe Asachi, Gheorghe Bilascu, Gheorghe Dima, Gheorghe Doja, Gheorghe Lazar, Gheorghe Marinescu, Gheorghe Pomut, Gheorghe Pop, Gheorghe Sincai).

Odata ales numele strazii, sistemul te va duce pe acea strada. Vei observa mici cercuri albastre; acelea reprezinta zone care au fost fotografiate si pe care le poti vedea facand click pe ele.
De aici, pentru a naviga nu mai trebuie decat sa dai click pe sagetile din partea dreapta a ecranului.

Site-urile Norc sunt in faza beta, ceea ce implica o functionalitate limitata a acestora si o disponibilitate variabila a imaginilor panoramice in anumite locatii.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • în Devenire pe 28 Iul 2022, 18:14
    Nu merge siteul

    Unde găsesc frate Norc-ul, că Google Maps nu e bun și sunt imagini din 2008 în București dinspre Progresul spre dreapta Luică, sau sunt tramvaie peste, iar eu vreau să văd un semn.

    0
    0

  • vieru dan pe 6 Iun 2016, 13:13
    identificare strazi si adrese

    Doresc sa gasesc niste adrese importante din Braila

    0
    0

  • giovanny pe 13 Feb 2010, 10:18
    inscriere

    doresc sa ma inscriu la norc. ro sfatuiti-ma cum procedez ! multumesc

    0
    0

  • Mapguy pe 16 Mar 2009, 21:49
    Harta fundal norc.ro

    Mai nou harta folosita in fundal de norc.ro este realizata in cadrul proiectului OpenStreetMap.org (exista o colaborare intre OSM si norc).

    1
    1

  • Carmen pe 18 Feb 2009, 13:38
    Foarte util

    Ideea este una foarte buna, frecventez cu mare interes acest site, insa era si mai bine daca figura si numele strazilor.

    1
    0

  • Alexandra pe 9 Feb 2009, 22:59
    Tulcea

    de ce tulcea nu figureaza?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod