Leaf si Solar, primele telefoane "verzi"

Divizia Home and Office Communication a gigantului Siemens a anuntat ca va lansa, in colaborare cu firma germana de design Formwelt, doua modele de telefoane "verzi".
Divizia Home and Office Communication a gigantului Siemens a anuntat ca va lansa, in colaborare cu firma germana de design Formwelt, doua modele de telefoane "verzi". Nu vorbim insa despre telefoane mobile, ci despre terminale DECT, fara fir, folosite pentru telefonia fixa.

Designul celor doua modele este, intr-adevar, spectaculos. Primul din gama "Gigaset Eco Visions" se numeste "Leaf" ("Frunza") si verdele sau crud duce cu gandul la culoarea frunzelor primavara.


Display-ul este realizat din OLED. Ecranele OLED sunt mai subtiri, mai usoare, mai stralucitoare si consuma mai putina electricitate decat ecranele LCD.  Bineinteles, telefonul va fi realizat din materiale reciclabile, precum ECO-plastic. Insa cel mai frumos lucru la acest telefon este faptul ca se incarca folosind energia solara.

Cel de-al doilea telefon, care va fi produs de Siemens sub numele "Gigaset Eco Visions", are culoarea neagra, dar este tot unul "verde". Se numeste "Solar" si este cel mai performant telefon din noua gama.


"Solar" va folosi tehnologia OLED si pentru taste si va fi realizat din materiale pure, care pot fi separate si reciclate: metal, ECO-plastic, sticla. "Solar" va folosi si el energia solara pentru a se incarca.

Un al treilea model din gama, "Stone" ("Piatra"), urmeaza sa fie prezentat pana la sfarsitul acestui an.

Toate produsele au fost gandite astfel incat sa fie "eco-friendly", adica prietenoase cu mediul inconjurator, de-a lungul intregului ciclu de viata: de la productie pana la reciclare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod