La film cu Cinemagia şi Nokia N9!

Sala VIP a cinematografului Grand Cinema Digiplex a fost martora unui eveniment mai mult decât important pentru cinematografia şi industria telefoanelor mobile. Astfel, miercuri - 9 noiembrie - Nokia România împreună cu Cinemagia au organizat o prezentare cu noua tehnologie NFC.
Sala VIP a cinematografului Grand Cinema Digiplex a fost martora unui eveniment mai mult decât important pentru cinematografia şi industria telefoanelor mobile. Astfel, miercuri, Nokia România împreună cu Cinemagia au organizat o prezentare cu noua tehnologie NFC.

Near Field Communication (NFC) este o tehnologie care permite realizarea de conexiuni fără fir între două dispozitive electronice. Cu ajutorul tehnologiei NFC se pot efectua tranzacţii, se poate accesa conţinut digital şi se pot conecta dispozitive prin intermediul unei simple atingeri.


Prezentarea organizată miercuri a fost realizată cu ajutorul aplicaţiei Cinemagia creată pentru noul telefon Nokia N9.



Terminalul, care funcţionează cu sistemul de operare Meego, este un smartphone cu un ecran generos, aplicat pe întreaga suprafaţă a telefonului. Are un aspect plăcut datorită suprafeţei de sticlă curbată, rezistentă la zgârieturi, care se îmbină perfect cu corpul compact al telefonului. Există inovaţie chiar şi în cel mai mic detaliu.
Afişajul AMOLED plin de culori aduce totul la viaţă, iar sticla curbată îţi permite să glisezi mai uşor degetul pe ecran pentru a parcurge aplicaţiile.

În timpul prezentării, au fost evidenţiate două dintre aplicaţiile NFC disponibile astăzi.

1. Citirea unui Smart Poster


Atingând cu telefonul locul indicat pe afişul filmului, aplicaţia Cinemagia porneşte şi arată utilizatorului mai multe informaţii despre film: trailer, galerie de imagini, sinopsis, etc.

2. CHECK IN la film, în premieră mondială


Atingând cu telefonul locul indicat pe plăcuţa din faţa sălii de cinema, aplicaţia Cinemagia porneşte şi dă posibilitatea utilizatorului să afişeze automat pe pagina personală de Facebook un mesaj de genul: "Am intrat la filmul X la cinema Digiplex. Vă rog nu mă sunaţi în următoarele 120 minute".

Alte aplicaţii bazate pe tehnologia NFC ce se vor implementa în cursul anului viitor.

1.
Plata biletului
de cinema cu telefonul.
2. Control acces - utilizatorul va plasa telefonul pe un loc indicat în prealabil, iar accesul se va face după aprinderea unui bec verde.

Nokia N9 nu este singurul care suportă aplicaţia NFC. Producătorul a asigurat accesul la această nouă tehnologie şi utilizatorilor Nokia C7, Nokia 700, Nokia 701.

Părera specialistului o poţi afla de pe blogul nwradu.ro care a realizat şi un clip din timpul testării acestei aplicaţii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod