In Londra se va circula cu 32 de km/h. Prea incet sau acceptabil?

Primarul Londrei intentioneaza sa impuna o limita de viteza de doar 32 km/h in interiorul orasul. Credeti ca masura ar putea fi aplicata si in Bucuresti?

Romania lasa mult de dorit la capitolul soferi civilizati. Aproape fiecare dintre noi a trait sentimente jenante la volan din cauza soferilor badarani care nu respecta regulile de circulatie si injura ceilalti participanti la trafic. Nu acelasi lucru se intampla insa si in tarile occidentale si toate suntem constiente de acest lucru. Soferii sunt mai civilizati si mult mai seriosi in trafic. Principalul motiv este legea care pedepseste foarte aspru indisciplina la volan.

In Londra spre exemplu cea mai nou gaselnita a autoritatilor este instituirea unei limite de viteza de 32 de km/h.

Asa e ca pana si pentru noi, care fortam rar pedala de acceleratie, gasim ca este o masura oarecum drastica? Ei bine pentru 40% dintre britanici aceasta masura este una acceptabila si o doresc impusa in toate orasele Marii Britanii.

Poate parea intr-adevar o masura exagerata dar daca exemplele londonezilor ar fi urmate si de autoritatile romane am scapa de mai multe neplaceri si accidente care au loc in traficul din Bucuresti si nu numai.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod