Atentie! Nu stranuta la volan!

Stranutul in timpul condusului poate provoca grave accidente de circulatie, conform unui studiu efectuat in Marea Britanie.

Sfatul de astazi pentru soferite si nu numai vine din Marea Britanie. Un studiu sociologic efectuat de britanici a cautat sa cerceteze efectele mancarimilor, a lacrimatului, a nasului infundat sau a stranutului asupra soferilor aflati in trafic.

De departe, cel mai periculos act de acest gen este stranutul. S-a constatat ca peste 21% dintre soferii britanici sunt alergici, ceea ce ii face sa stranute de cel putin 50 de ori pe zi. In urma datelor furnizate de subiectii acestui sondaj s-a stabilit ca mai bine de 2 milioane de accidente rutiere au fost cauzate de stranutul la volan.

Mai mult, studiul a relevat ca nu doar stranutul soferilor este periculos ci si stranutul pasagerilor, lucru care distrage atentia de la condus.

Un stranut la 120km/h poate insemna parcugerea unei distante de 100 metri cu ochii inchisi, lucru extrem de periculos,Mar care poate duce la accidente grave”, ne spune Brian Lipworth, profesor-doctor specializat in afectiuni respiratorii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod