Vedetele Digi24 au participat la construcția unei case de cultură la Vizurești

Voluntariatul ar trebui îmbrățișat de orice român care își dorește să ajute semenii. Simona Țăranu, Oana Zamfir și Andrei Tomescu, prezentatorii știrilor din week-end de la Digi24, s-au mobilizat si au pus umărul la finalizarea lucrarilor la Casa de Cultură din Vizurești. Evenimentul, unul organizat de Habitat for Humanity, și-a dorit să le ofere cetățenilor din Vizurești un complex care să cuprindă o școală, un dispensar, o grădiniță pentru copii și o casă de cultură.
Încântate de propunere vedetele Digi24 au pus mâna pe ciocan și s-au apucat de treabă dis-de-dimineață. "Mi-a plăcut și mai vreau! Dincolo de ideea de voluntariat pentru copiii defavorizați, dincolo de faptul că este mult mai ușor decât îmi imaginam să construiești o casă, o școală sau un dispensar, am redevenit copil pentru câteva minute, m-am jucat, am cunoscut oameni noi, am învățat lucruri noi, am mulțumirea că a rămas ceva în urma trecerii mele pe acolo și, nu în ultimul rând, să le vezi pe colegele mele (Oana si Simona) cu ciocanul în mână batand e de neprețuit", spune Andrei Tomescu.

Dorința de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin a fost cea care a determinat-o și pe Simona Țăranu să își pună cizmele de cauciuc, casca de protectie și să vină pe șantier la 8 dimineața.
“Am participat din curiozitate, din dorința de a ajuta, dar și de a face ceva pentru mine. A fost o experiență unică ce îmi doresc să se repete. E nevoie doar de voința de a face ceva și pentru cel care nu a avut șansa ta. Am plecat de la Habitat încărcată pozitiv, cu un sentiment de satisfactie.  Recunosc, Andrei Tomescu a fost liderul nostru, el a muncit si s-a implicat cel mai mult”, spune Simona.
 
 
 
 
Prezentă în fiecare week-end la pupitrul știrilor Digi24, Oana Zamfir a fost impresionată de dăruirea celor care munceau din greu, fără să aștepte vreo recompensă,  pentru comunitatea din Vizurești.
 
 
 
„M-am simțit din nou ca la școală, ca atunci când plecam în excursie.
Ne-am trezit devreme, am plecat la drum, cu bocanci și hanorace. Am dârdâit de frig, am mâncat în aer liber și ne-am dat cu ciocanul peste degete. Dar a meritat! Când s-a încheiat ziua de muncă, eram obosită, murdară, dar știam că las ceva acolo făcut cu mîinile mele pentru niște copii care nu au avut șansa la o viață decentă. Oricând aș repeta experiența”
, spune mândră Oana Zamfir.
 
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod